Blog

7 tips voor het kopen van een perfecte boxspring

Boxspring Elektrisch Modern Paris

Geloof het of niet: u besteedt een derde van uw leven op bed. Daarom is het belangrijk dat u een goede keus maakt in de verschillende soorten boxsprings, die perfect bij uw wensen en behoeftes past. Maar hoe vind u een boxspring die perfect bij uw wensen en behoeftes past? Een boxspring kan best duur zijn. Daarom geven wij u een aantal tips, die de aanschaf van een boxspring een stuk gemakkelijker maakt. Met dank aan deze tips wordt een boxspring kopen een stuk leuker en slaapt u uiteindelijk op een boxspring die perfect voor u is.        

Tip 1: Persoonlijke eisen en basiscondities als eerst

Het is belangrijk dat u begint met de randvoorwaarden: 

  • Uw budget
  • Waar gaat u het bed plaatsen? Denk hierbij aan de afmetingen van de kamer. 
  • Wat zijn uw gewoontes in bed? Leest u vaak in bed of kijkt u vaak tv in bed? 
  • Hoe lang bent u en wat is uw gewicht? 
  • Wat zijn de wensen van uw partner? 

Dit zijn de basisfactoren die de keuzerichting bepalen. 

Tip 2: Ori├źnteer en informeer bij anderen

Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk informatie verzamelt. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de meningen van anderen te vragen, denk hierbij aan kennissen, vrienden en familie. Vraag bijvoorbeeld wat hun ervaringen zijn of waar zij tegenaan liepen bij de aanschaf van hun boxspring. Daarnaast kunt u ook perfecte inspiratie opdoen bij verschillende websites. 

Tip 3: Bezoek genoeg winkels en ervaar de boxsprings

Het helpt vaak als u voor uzelf een lijstje maakt met boxsprings die uw voorkeur hebben. Bekijk verschillende websites en bezoek de winkels die de boxsprings hebben uit uw toplijstje. Door middel van een toplijstje gaat u gerichter op uw comfortabele boxspring af. Vergaar zoveel mogelijk informatie, want dat geeft u vele inzichten. 

Tip 4: Ga lekker proefliggen

Veel aanbieders bieden de service dat u kunt proefliggen. Voel en ervaar de mogelijkheden van uw toekomstige boxspring of kies voor een aanbieder waar u kunt proefslapen. 

Tip 5: Bepaal de stijl die perfect bij uw smaak past

De uiterlijk is zeker niet te missen voor uw perfecte boxspring. Het uiterlijk van uw toekomstige boxspring bepaalt een groot deel de sfeer van uw slaapkamer. Kiest u voor een romantisch of een stoere stijl of houd u van een opvallend en karakteristiek model? Gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden in kleur en stijl. Hierbij is het belangrijk dat u zich genoeg laat informeren over de stijl mogelijkheden. Hou rekening mee met de interieur van uw slaapkamer. 

Tip 6: Neem de voorwaarden en garanties door

Om u een extra zekerheid te geven, raden wij u aan om de voorwaarden en garanties door te nemen. Denk hierbij aan de levertijden, garantievoorwaarden, bezorgopties en montageservice. Hierdoor weet u waar u aan toe bent na het aanschaffen van een boxspring. Voorkom dat u voor verrassingen komt te staan, want dat is nooit fijn. 

Tip 7: kies eventuele accessoires

Bijna bij elke boxspring heeft u een keuze uit verschillende accessoires. Denk hierbij aan beddengoed, nachtlampje, nachtkastje, sierkussens en een leuk sprei. Daarnaast kunt u kiezen voor een comfortabele topper. Dit is een extra matras, die bovenop het normale matras wordt gelegd. Een topper zorgt voor extra comfort en voor een langere levensduur.

Shopping cart

close
Scroll To Top