Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

slapen op vakantie

Beter slapen op vakantie

Vaak hoor je dat mensen die terugkomen van vakantie vaak slecht slapen. Maar toch slaap je op vakantie vaak beter omdat je geen wekker hoeft te zetten. Is dit bij jou niet het geval? In dit blog lees je tips om beter te slapen op vakantie waardoor je ook echt uitgerust thuiskomt. Lees het nieuwe blog van Boxspring Gekte hieronder!

De reden dat mensen beter slapen op vakantie

Veel mensen slapen heerlijk op vakantie. Dit komt vaak omdat je op vakantie langer in de buitenlucht bent en daardoor meer zonlicht opvangt. Hierdoor twijfelt je biologische klok niet en zorgt de zon er eigenlijk voor dat je slaperiger wordt. Bovendien bewegen veel mensen meer op vakantie doordat ze door leuke stadjes of natuurgebieden wandelen en meer zwemmen. Bovendien hoef je je op vakantie niet druk te maken over aankomende werkdagen. Hierdoor ben je veel meer ontspannen waardoor je lekker rustig kunt gaan slapen.

Tips om onderweg naar vakantie te slapen

Als je op vakantie gaat met bijvoorbeeld de auto of het vliegtuig en dit gebeurt ’s nachts, is het fijn als je ook nog kunt slapen. Maar dit is niet altijd de makkelijkste plek om te kunnen slapen. Daarom hebben we wat tips. Zo is het handig om een slaapmasker te hebben. Hierdoor word je niet meer wakker doordat licht het aanmaken van melatonine niet meer kan voorkomen. Ook het hebben van goed eten voor onderweg is belangrijk. Met een rommelende maag val je natuurlijk niet goed in slaap. Zorg dat je gezond eten meeneemt. In snacks of zoetigheid zitten veel suikers die ervoor zorgen dat je niet makkelijk in slaap komt en je wakker houden.

Een kussen meenemen is geen overbodige luxe. Dit kan een reiskussentje zijn maar ook gewoon je eigen hoofdkussen als je met de auto gaat reizen. Hierdoor kun je altijd je hoofd lekker laten rusten. De laatste tip is om kamillethee mee te nemen. Dit werkt ontspannend waardoor je sneller in slaap kan vallen wanneer je dit dringt.

Beter slapen op bestemming

Onderweg naar vakantie is niet het enige moment waarop mensen minder goed kunnen slapen. Ook op de bestemming ervaren mensen een verstoord nachtritme. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden zodat jij ook op vakantie gewoon heerlijk in slaap komt. De eerste tip heeft eerder betrek op de dagen vóór je vakantie. Het kan lastig zijn om op vakantie je werk helemaal te vergeten. Zorg er dan ook voor dat je alles goed afsluit voordat je op vakantie gaat. Laat collega’s urgente werkzaamheden oppakken en stel een automatisch antwoord in zodat iedereen die jou mailt weet dat je op vakantie bent en wie ze kunnen bereiken als het belangrijk is.

Daarnaast is het ook slim op ook op vakantie een vast slaapritme vast te houden. Natuurlijk ga je op vakantie wat later naar bed maar probeer niet te veel af te wijken zodat je helemaal uitgerust bent en weer op pad kunt. Ook gedurende dag kan je voldoende dingen doen om ervoor te zorgen dat je ’s avonds beter in slaap valt. Je vakantie is om tot rust te komen, maar wanneer je de hele dag alleen maar ligt en weinig beweegt, kan het ervoor zorgen dat je ’s avonds niet goed kunt slapen. Je lichaam heeft voldoende lichaamsbeweging nodig om al z’n energie kwijt te kunnen. Trek wat baantjes in het zwembad of maak een fijne wandeling.

Met bovenstaande tips zul jij op je vakantie overheerlijk slapen. Maar natuurlijk hangt het ook wel af wat voor bed er op je bestemming staat. Een comfortabele boxspring zorgt natuurlijk voor een betere nachtrust dan een lek luchtbed. Wil je thuis sowieso lekker slapen? Bestel dan een nieuwe boxspring bij Boxspring Gekte!

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?