Algemene voorwaarden

Hier vind je onze algemene voorwaarden en garantievoorwaarden.

 • Online aankoop: Heb je online een aankoop gedaan in onze webshop? Dan zijn de Online Verkoopvoorwaarden en Garantievoorwaarden van toepassing. Deze lees je hieronder.

Bedrijfsgegevens Boxspring Gekte

Boxspring Gekte B.V. (Hoofdkantoor)

Perzikweg 11 B

2321DG Leiden

NEDERLAND

Telefoonnummer: +3185 303 5745

E-mailadres: info@boxspringgekte.nl

KvK-nummer: 75331659

Btw-identificatienummer: NL 86 02 41 51 8 B 01

Online Verkoopvoorwaarden Boxspring Gekte

Deze algemene voorwaarden zijn geldig vanaf 1 augustus 2019.

1. Toepasselijkheid Online Verkoopvoorwaarden

Deze voorwaarden zijn van toepassingen op al jouw online aankopen in de Boxspring Gekte webshop (www.boxspringgekte.nl). Mochten deze voorwaarden in strijd zijn met de CBW-voorwaarden, dan prevaleren de CBW-voorwaarden.

2. Orderbevestiging

Als je bij ons een aankoop doet, ontvang je een orderbevestiging, dit is tevens jouw aankoopovereenkomst. Op de orderbevestiging staat jouw unieke ordernummer vermeld. Indien je contact met ons opneemt, vermeld dan altijd dit nummer.

Op de orderbevestiging staat ook een verwachte leverweek vermeld. Dit is de week waarin wij verwachten de order te kunnen (laten) leveren. Zodra wij ermee bekend worden dat de daadwerkelijke leverweek van deze verwachte leverweek afwijkt, brengen wij jou daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte.

3. Aanbetaling

Bij het aangaan van de aankoopovereenkomst vragen wij een aanbetaling van maximaal 25%. Het resterende bedrag dien je te betalen bij (deel)levering van de order. Tot vijf werkdagen voor de leverafspraak kun je het bedrag aan ons overmaken. Hierna is dit helaas niet meer mogelijk, omdat wij de betaling dan niet tijdig kunnen verwerken. Je kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL92INGB00080929 17 onder vermelding van jouw ordernummer voorafgegaan door de tekst ORDER.

4. Bestelling wijzigen

Een wijziging van de bestelling van een matras, bedbodem, boxspring of topmatras moet uiterlijk binnen twee dagen na aankoop schriftelijk of per e-mail doorgegeven worden. Het wijzigen van een order van drie tot zeven dagen na het plaatsen van de bestelling is mogelijk tegen vergoeding van de kosten. Hiervoor wordt een bedrag van €200,00 in rekening gebracht, ongeacht de hoogte van jouw orderbedrag. Voor een wijziging die je na zeven dagen doorgeeft, brengen wij de annuleringskosten volgens het CBW in rekening.

In het geval van speciaal volgens jouw wensen geproduceerde artikelen bestaat de kans dat de order helaas niet meer geannuleerd of gewijzigd kan worden. Indien je in dat geval toch wenst te annuleren zijn wij helaas genoodzaakt om annuleringskosten te bereken volgens de CWB-voorwaarden.

Bij een koop op afstand is natuurlijk ook het herroepingsrecht van toepassing.

5. Levering en montage

Wij leveren en monteren in heel Nederland en België. Met uitzondering van de Waddeneilanden. Voor levering in België geldt een extra toeslag. Standaard leveren wij tot de eerste drempel van het gebouw. Bij het bijbestellen van montage wordt het bed naar de gewenste kamer getild en gemonteerd. Mochten de onderdelen niet door het trapgat passen, dan zullen de spullen achter worden gelaten door de leverancier op de desbetreffende plek en ben je zelf verantwoordelijk om de spullen in de juiste kamer te krijgen.

Als de ondergrond niet vlak is, kunnen wij de stabiliteit van het product niet garanderen. Boxspring Gekte is niet verantwoordelijk wanneer de producten niet passen dan wel niet gemonteerd kunnen worden op de plaats die je in gedachte hebt.

6. Retourname oude matrassen

Wij hebben de mogelijkheid om jouw oude matras(sen) mee retour te nemen en af te voeren. Vraag voor meer informatie naar de voorwaarden. Wij voeren geen andere artikelen af, tenzij bij de aankoop anders afgesproken.

7. Bezorgkosten

Alle bestellingen met een totaalprijs vanaf €50,00 bezorgen wij gratis. Voor bestellingen tot €50,00 geldt dat er €5,95 in rekening gebracht wordt voor transportkosten, tenzij deze kosten in een aanbieding zijn verrekend. Bezorgkosten worden apart op de orderbevestiging vermeld. Indien je een bestelling onder Rembours geleverd wil hebben (ofwel bij levering wil betalen aan de bezorger) zijn wij genoodzaakt om een toeslag te berekenen van €6,95 bij bestellingen onder €250,00.

8. Het maken van een leverafspraak

Zodra wij jouw bestelling hebben ontvangen in ons centrale magazijn, nemen wij contact op voor het maken van een leverafspraak. Nadat wij een afspraak met je hebben gemaakt, gaan we ervan uit dat we jou thuis aantreffen om de goederen in ontvangst te nemen.

Uiterlijk op de werkdag voor de gemaakte leverafspraak ontvang je van ons een tijdsindicatie van de levering per e-mail en/of per sms.

Indien je na het maken van een leverafspraak verhinderd bent op de afgesproken dag, dien je dit ten laatste twee werkdagen voordat de afspraak plaatsvindt te melden aan de afdeling Planning. Bij niet tijdige annulering van de afspraak of het niet thuis treffen op de dag van aflevering, zijn wij helaas genoodzaakt hiervoor €75,00 kosten in rekening te brengen.

9. Wijzigen van jouw bezorgadres

Wijziging van het bezorgadres is in overleg met ons mogelijk. Dit kan er wel toe leiden dat wij een nieuwe leverdag moeten afspreken. De reden hiervan is dat leveringen per postcodegebied ingepland worden, waardoor we de planning moeten aanpassen als het bezorgadres wijzigt.

10. Bijzonderheden met betrekking tot de levering van jouw bestelling

Onze bezorgservice, dan wel door ons ingeschakelde externe partners, leveren de producten daar waar jij aangeeft dat je ze het beste kunt gebruiken, met uitzondering van bestellingen die per pakketpost verstuurd worden. Je dient ervoor te zorgen dat op het tijdstip dat onze bezorgservice de bestelling komt leveren de doorgang vrij is van obstakels, dit om schade te voorkomen. Je bent zelf verantwoordelijk voor een goede bereikbaarheid van de ruimte waar de bestelling bezorgd moet worden. Is dat niet mogelijk, dan komen eventuele daarmee verband houdende kosten voor jouw rekening.

Om de bezorging van jouw bestelling soepel te laten verlopen, willen wij je vragen ons te informeren indien:

 • Onze vrachtwagen de woning niet kan bereiken;
 • Het trapgat niet ruim genoeg is om de bestelling te kunnen leveren;
 • Er andere bijzondere omstandigheden zijn die een rol spelen bij het bezorgen van de bestelling.

Als we niet van tevoren op de hoogte zijn gebracht van mogelijke bijzondere omstandigheden of moeilijkheden met betrekking tot het bereiken van de woning en/of slaapkamer, is Boxspring Gekte niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen daarvan.

Indien er voor de bezorging van jouw bestelling hulpmiddelen benodigd zijn, zoals een (verhuis)lift of kraan, dien jij hier voor te zorgen. Indien je dat wenst, kan Boxspring Gekte hier tegen vergoeding van de kosten zorg voor dragen. Je dient er te allen tijden zelf voor te zorgen dat eventueel benodigde vergunningen zijn geregeld.

Onze bezorgservice levert jouw bestelling met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften. Dit houdt bijvoorbeeld in dat zij niet hun veiligheidsschoenen uit mogen doen.

11. Het bezorgen van jouw bestelling door onze eigen bezorgdienst

Onze bezorgdienst begint ’s morgens om 7.00 uur met het leveren van producten bij de eerste klant van die dag. In beginsel levert onze bezorgdienst niet ’s avonds en niet op weekenddagen, tenzij dit tijdens de aankoop anders is aangegeven.

12. Het bezorgen van jouw bestelling door onze externe partner

Het kan zijn dat jouw bestelling door één van onze externe partners wordt geleverd (en gemonteerd). Wij werken enkel samen met externe partners die de kwaliteit en service bieden die bij Boxspring Gekte past. Indien jouw bestelling door één van onze externe partners wordt geleverd, ontvang je van ons per e-mail een bericht zodra de bestelling wordt overgedragen aan de externe partner. Wanneer wij met jou geen leverafspraak hebben gemaakt, neemt onze partner binnen vijf werkdagen contact met je op om een leverafspraak te maken.

13. Verpakking

Al onze producten zijn zorgvuldig verpakt om beschadigingen tijdens transport te voorkomen. Wij pakken alles zorgvuldig uit op de plaats waar de bestelling geplaatst en/of gemonteerd moet worden. Het verpakkingsmateriaal nemen wij voor je mee retour.

14. Ontvangst en controle

Na het leveren en eventueel monteren en plaatsen van de producten, loopt onze bezorgservice de geleverde producten met je na. Controleer daarbij goed of alle bestelde producten geleverd zijn en of de (gemonteerde) producten geen zichtbare gebreken bevatten of beschadigd zijn. Constateer je gebreken of beschadigingen, geef dit dan duidelijk aan. De bezorger vermeldt dit dan op het ontvangstbewijs. De afdeling Klantenservice neemt vervolgens contact met je op om het gebrek te herstellen. Als alles in orde is, vraagt de bezorger je de factuur te ondertekenen en het eventueel nog verschuldigde bedrag te betalen.

Als de producten opgestuurd worden, vindt de levering plaats door een pakketdienst. In dit geval zal de bezorger de goederen niet met je nalopen. Controleer dan echter ook goed of alle bestelde producten geleverd zijn en of ze geen zichtbare gebreken bevatten of beschadigd zijn. Mocht je na controle van deze producten gebreken of beschadigingen aantreffen, neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice. De afdeling Klantenservice is de gehele week bereikbaar van 09:00 tot 23:00 op +3185 303 5745.

15. Betalingsvoorwaarden

Onze bezorgservice mag uitsluitend goederen afleveren die geheel zijn betaald of bij aflevering worden betaald. De bezorgservice is verplicht de af te leveren producten mee te nemen bij het niet voldoen van het totaalbedrag bij de levering. Heb je bij levering een klacht over (een deel van) de bestelling? Dan dien je naar evenredigheid een aangepast bedrag te betalen bij de levering. Het resterende bedrag betaal je pas op het moment dat wij het probleem hebben opgelost.

Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij per pin te betalen. In de meeste gevallen kun je ook contant betalen bij de bezorgers. Indien dit niet het geval is, informeren wij jou tijdig hierover. Het kan zijn dat de bank een limiet hanteert voor het bedrag dat je per dag met jouw pinpas kunt betalen. Deze limiet is afhankelijk van de bank waarbij je klant bent en kan per klant verschillen. Neem hierover contact op met jouw bank. In de meeste gevallen is het mogelijk de limiet eenmalig te laten aanpassen. Bij de meeste banken kun je dit tegenwoordig ook online zelf regelen.

16. Eigendomsvoorbehoud

Boxspring Gekte behoudt de eigendom van alle door haar geleverde goederen, totdat de koper volledig aan al zijn/haar betalingsverplichtingen (inclusief eventuele daarmee verband houdende (incasso)kosten en rente) heeft voldaan.

17. Jouw herroepingsrecht

Je hebt de mogelijkheid om gedurende 14 dagen na levering de koop op afstand zonder opgave van redenen te ontbinden. Je kunt hiervan alleen gebruik maken als je ons tijdig (binnen de termijn van 14 dagen) laat weten dat je de koop op afstand ontbindt, door het contactformulier op onze website in te vullen, door een e-mail te sturen naar service@boxspringgekte.nl of door telefonisch contact op te nemen met onze afdeling Klantenservice via +3185 303 5745.

Retourbetaling vindt alleen plaats als het product door Boxspring Gekte in ontvangst is genomen of wanneer wij een bewijs hebben ontvangen dat het product is teruggezonden.

18. Wanneer kun je gebruik maken van jouw recht op herroeping?

 • Het product is onbeschadigd en zit in de originele en ongeopende verpakking. Naast onder andere textiel, kussens en dekbedden, geldt dit ook voor boxsprings en (top)matrassen;
 • Het product is ongebruikt;
 • Het gaat niet om een op maat gemaakt/gepersonaliseerd product. Als het product speciaal voor jou besteld en geproduceerd is, kunnen wij het niet retour nemen.

Wij stellen deze voorwaarden om redenen van gezondheidsbescherming en hygiëne of omdat het product duidelijk persoonlijk van aard is en daardoor niet teruggezonden kan worden als het al uitgepakt, beschadigd of gebruikt is. (Top)matrassen of beddengoed kunnen wij bijvoorbeeld niet meer verkopen als de verpakking al geopend is of de producten gebruikt zijn. Dat zou immers niet prettig zijn voor andere klanten.

De voorgaande voorwaarden gelden vanzelfsprekend niet als je een gegronde klacht over het product hebt die onder de wettelijke garantie of de extra garanties van Boxspring Gekte valt. Zodra je ons hebt laten weten dat je de koop op afstand ontbindt, zullen wij de order annuleren. Indien je de goederen reeds hebt ontvangen dien je deze retour te sturen. Als het product via een pakketdienst is geleverd, vragen we jou om het product terug te sturen. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze retourenprocedure. De kosten voor het retour sturen zijn voor jouw rekening.

Indien het product niet per gewone post retour gezonden kan worden, kunnen wij het product bij je ophalen. De kosten hiervoor bedragen €115,00 en komen voor jouw rekening.

Het totale aankoopbedrag (inclusief eventueel berekende bezorgkosten) wordt binnen 8 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst op jouw rekening teruggestort. Eventuele retourkosten zullen wij verrekenen met dit bedrag. De retourbetaling vindt alleen plaats als het product door Boxspring Gekte in ontvangst is genomen of wanneer wij een bewijs hebben ontvangen dat het product is teruggezonden.

19. Retourenprocedure

Retouren worden alleen in behandeling genomen wanneer de bestelling ongeschonden, in de originele verpakking en in een stevige verzenddoos wordt geretourneerd. Zorg daarnaast dat je een kopie van de factuur meestuurt.

Indien je een artikel retour wil sturen, dienen wij de producten in goede orde retour te krijgen. Dit betekent dat:

 • De producten uitsluitend in de originele en onbeschadigde verpakking zitten en in originele staat zijn;
 • Het product/de producten schoon is/zijn;
 • Retouraanvragen kunnen tot uiterlijk 14 dagen na levering in behandeling genomen worden;
 • Producten zoals hoofdkussens en dekbedden dienen wegens hygiënische redenen onbeslapen te zijn.

Vraag bij retour sturen de voorwaarden na bij jouw transporteur. Schade die wordt veroorzaakt door transport is voor eigen risico. De transportkosten voor het retour sturen komen voor jouw rekening.

Indien je het/de artikel(en) op de juiste wijze aan Boxspring Gekte retour stuurt, zullen wij het bedrag zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen op jouw rekening terugstorten. De retourbetaling vindt alleen plaats als het product door Boxspring Gekte in ontvangst is genomen of wanneer wij een bewijs hebben ontvangen dat het product is teruggezonden.

20. Klachten

Als je een klacht hebt, kun je contact opnemen met onze afdeling Klantenservice. De afdeling Klantenservice is de gehele week bereikbaar van 09:00 tot 23:00 op +3185 65 26 987. Wij proberen de klacht dan naar tevredenheid voor je op te lossen. Voor de geschillenregeling verwijzen wij naar artikel 19 en 20 van de CBW-voorwaarden.

21. Vragen?

Je mag ons via service@boxspringgekte.nl om inzage verzoeken in jouw persoonsgegevens. Ook kun je ons verzoeken jouw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen indien deze onjuist, onvolledig of irrelevant zijn, of anderszins in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt.

Bij vragen of opmerkingen kun je ook schriftelijk contact met ons opnemen via Boxspring Gekte, afdeling Klantenservice, Perzikweg 11 B, 2321DG Leiden, via info@boxspringgekte.nl of telefonisch via +3185 303 5745. Indien in geval van nieuwe wet- of regelgeving wijziging van onze privacy policy nodig mocht zijn, dan vind je op onze website altijd de meest recente informatie.

Garantievoorwaarden Boxspring Gekte

Deze garantievoorwaarden zijn geldig vanaf 1 augustus 2019 in Nederland.

Alle producten die verkocht worden bij Boxspring Gekte B.V. zijn producten van hoogwaardige kwaliteit. Wij doen er dan ook alles aan om de kwaliteit van de producten te waarborgen. Service is onze drijfveer, daarom willen we garant staan voor een tevreden klant.

1. Toepasselijkheid Garantievoorwaarden

1.1 Indien er sprake is van een materiaal- en/of fabricagefout herstellen wij het daaruit voortvloeiende defect volgens deze garantievoorwaarden.

1.2 Deze garantievoorwaarden zijn een aanvulling op de garantievoorwaarden geldend volgens de voorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW).

1.3 De garantie geldt voor de koper en niet voor opvolgende rechtverkrijgenden.

1.4 De koper dient een garantieaanvraag direct na constatering van het defect in bij (de klantenservice van) het officiële verkooppunt. Hierbij dient de koper de originele factuur te overleggen. De originele factuur moet dus goed bewaard worden.

1.5 Indien de verkoper het gebrek niet kan herstellen, dan mag zij het product vervangen door hetzelfde product of, indien deze uit de collectie dan wel niet meer leverbaar is, door een gelijkwaardig product.

1.6 Boxspring Gekte kan weigeren om het product te herstellen of te vervangen wanneer dit niet in verhouding staat tot het gebrek, hierbij wordt gelet op de waarde van het product en de ernst van het gebrek. De koper heeft in dit geval recht op prijsvermindering of ontbinding. In geval van ontbinding moet de koper de verkoper op een billijke manier vergoeden voor het reeds verkregen genot. Betreft het een relatief klein gebrek, dan kan de koper de overeenkomst niet ontbinden.

1.7 Wanneer een onderdeel gerepareerd of vervangen wordt binnen de garantieperiode, dan geldt voor dit onderdeel de nog resterende garantieperiode van het complete product.

1.8 Alle afschrijvingen worden gebaseerd op het prijspeil ten tijde van de aanschaf.

2. Uitsluiting van garantie

Uitgesloten van garantie zijn:

 • alle producten die niet zijn aangekocht in de Boxspring Gekte webshop;
 • defecten die zijn ontstaan doordat er geen sprake is (geweest) van normaal huishoudelijk gebruik van het matras;
 • defecten die zijn ontstaan als gevolg van ondoelmatig handelen, opzet, verkeerd of onoordeelkundig gebruik of reparaties die niet door de verkoper of in diens opdracht zijn verricht;
 • een plaatselijk hoogteverlies (contourvorming) van 1,5 tot 2 cm, dit is bij normaal gebruik van matrassen een acceptabel verschijnsel;
 • de normale slijtage van 15% van de vorm en ondersteuning van de matras bij normaal gebruik;
 • een afwijking tot 2% in de lengte- en breedtemaat van de originele maatvoering.

3. Ingangsdatum garantie

De garantietermijn gaat in op de factuurdatum van de factuur welke de klant bij levering ontvangt.

4. Garantie op boxsprings

Alle boxsprings genieten een garantie van 25 jaar op veer- en framebreuk.

5. Garantie op matrassen en topmatrassen

5.1 De garantie op matrassen en topmatrassen is verlengbaar tot 5 jaren op basis van afschrijving, mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

 • de onderhoudsadviezen opgenomen in artikel 9 van deze garantievoorwaarden zijn correct gevolgd;
 • de juiste aanvullende artikelen, zijnde een Dixxius molton en Dixxius hoeslaken, zijn gebruikt voor een optimale bescherming;
 • de aanvullende artikelen zijn gelijktijdig aangeschaft met het (top) matras.

5.2 De verlengde garantietermijn wordt als volgt afgebouwd:

 • 1e jaar: volledige garantie op basis van de CBW-voorwaarden
 • 2e jaar: volledige garantie op basis van de CBW-voorwaarden
 • 3e jaar: 40% afschrijving
 • 4e jaar: 60% afschrijving
 • 5e jaar: 80% afschrijving
 • Na het 5e jaar: 100% afschrijving

6. Garantie op motoren, accessoires, dekbedden en kussens

Op motoren, accessoires, dekbedden en kussens geldt de garantie op basis van de CBW-voorwaarden.

7. Garantie op showroommodellen

Op showroommodellen wordt 2 jaren (gelijkmatig) afbouwende garantie geboden op verborgen gebreken. Op veer- en framebreuk geldt voor showroommodellen een 5 jaren (gelijkmatig) afbouwende garantie.

Deze garantie is niet van toepassing op het uiterlijk of eventuele beschadigingen aanwezig bij aflevering of afname van het product. De hardheid van de matrassen kan nooit aangepast worden bij showroommodellen.

8. Garantie op verkleuring

Boxspring Gekte hanteert een volledige garantietermijn van 3 maanden bij verkleuring.

9. Onderhoudsadvies

Voor een optimaal slaapgenot dien je je te houden aan het volgende onderhoudsadvies:

 • je dient het matras 1 keer per 2 weken te luchten en/of te ventileren;
 • keer, indien mogelijk bij jouw type matras, eenmaal per maand het matras in zowel de lengte- als de breedterichting om. Zo voorkom je dat er continu druk op dezelfde plekken plaatsvindt;
 • voor optimale bescherming van het matras is het noodzakelijk een goede antislip of matrasbeschermer, molton en hoeslaken te gebruiken.

10. Garantie na reparatie

Wanneer een onderdeel wordt gerepareerd of vervangen binnen de garantieperiode, dan geldt voor dit onderdeel de nog resterende garantieperiode van het complete product. Dit geldt eveneens wanneer het complete product vervangen is.

11. Na de garantietermijn

Voor de beoordeling van jouw matras na de garantietermijn brengen wij €75,00 voorrijkosten in rekening.