Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Muziek slapen

Muziek om beter in slaap te vallen

Het is je misschien wel bekend dat muziek luisteren goed voor je gezondheid is. Zo kan het je helpen als je in een dip zit of als je gestrest bent. Maar ook om slaap te vallen kun je naar muziek luisteren. Natuurlijk kun je niet zomaar alles opzetten en in slaap vallen. In deze blog van Boxspring Gekte lees je meer over het luisteren van muziek om je beter te voelen en welke muziek geschikt is als je niet kunt slapen.

Muziek voor het slapen gaan

In meerdere onderzoeken is gebleken dat muziek je beter laat slapen. Dit werkt al door muziek te luisteren voordat je naar bed gaat. Heb je regelmatig slaapproblemen? Dan hebben wij dus goed nieuws. Ook vertellen we wat voor muziek je moet luisteren om slaperig te worden.

Liedjes met zo’n 60 tot 80 beats per minuut (bpm) zijn het beste. Door het langzame maar stabiele ritme en lage tonen vertraagt ook je eigen interne ritme. Denk hierbij aan je hartslag, ademhaling, bloeddruk maar ook spierspanning. Dit zorgt ervoor dat je lekker in slaap valt op je boxspring. Wil je weten hoeveel beats per minuut een bepaald liedje heeft? Dit kan je controleren op www.songbpm.com.

Welke genres?

Er zijn bepaalde genres welke het beste helpen voor een betere nachtrust. Deze genres zijn klassieke muziek, new age, lichte jazz en fluitmuziek. Bijna alle liedjes binnen deze genres vallen binnen de gewenste 60 tot 80 bpm en kunnen je helpen ontspannen. Daarnaast is er ook door het Engelse trio Marconi Union in samenwerking met de British Academy of Sound Therapy een instrumentaal nummer gemaakt met de naam ‘Weightless’. Dit nummer van 8 minuten is gemaakt om de luisteraar te laten ontspannen met hartslagverlagende geluiden en tempo’s. Zo begint het nummer met 60 bpm maar aan het einde is dit nog maar 50 bpm. Dit nummer is vervolgens gebruikt bij diverse studies en het blijkt nog echt te werken ook.

Wie adviseer jij om het nummer voortaan op repeat te zetten voordat hij of zij gaat slapen?

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?