Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

slaapkamer stofvrij

Tips voor het stofvrij houden van je slaapkamer

Van alle kamers in een woning lijkt het wel alsof in de slaapkamer het meeste stof tevoorschijn komt. Misschien lijkt het niet alleen zo maar is het ook echt zo. Dit komt omdat er stof van gedragen kleding af kan komen. Bovendien is een bed of boxspring vaak ook een bron van stof. Maar juist in je slaapkamer wil je zo min mogelijk stof omdat het slijmvliezen en ogen kan irriteren. Het kan zelfs zorgen voor allergische reacties. Als je een stofallergie hebt of je hebt snel last van geïrriteerde ogen of je slijmvliezen, wil je natuurlijk je slaapkamer stofvrij krijgen en houden. In deze blog lees je tips hoe je dit kunt doen.

Regelmatig schoon beddengoed

Je bed verschoon kan een aardige klus zijn en dat is dan ook een van de redenen dat mensen het te weinig doen. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 6 mensen die zelfs minder dan 1 keer per maand doet. Maar dit is verre van goed. Het beste kan je je bed regelmatig verschonen en dan het liefste iedere week.

Het beste is het om vervolgens je kussen en dekbed in een goed geventileerde kamer te luchten. Vervolgens kun je het dekbedovertrek, hoeslaken en je molton wassen op de hoogst mogelijke temperatuur dat de stof aan kan. Huisstofmijt kan in leven blijven als je je beddengoed niet heet genoeg wast.

Ruim alles goed op

Als je na een lange dag gaat uitkleden is het natuurlijk lekker om je kleren over een stoel te hangen of in een hoek te gooien maar dat is niet verstandig. Gedragen kleding is namelijk een grote bron van stof. Deze stof komt van je lichaam maar ook van buiten. Het is dan ook verstandig om je kleding zo min mogelijk gewoon neer te leggen. Maar dit geldt ook voor schone was. Je kunt het beter zo snel mogelijk in je kast opruimen omdat stof ook op je schone kleren kan gaan zitten.

Goede ventilatie

Om schimmels en huisstofmijt minder kans te geven om zich te ontwikkelen is het belangrijk om je slaapkamer goed te ventileren. Beestjes zoals huisstofmijt houden van een broeierig klimaat wat al snel in een slaapkamer vormt. Nieuwe woningen hebben vaak een ventilatierooster zodat er altijd ventilatie is. Heb je dit niet? Dan kan je je raam op een kier zetten. In de winter wil je waarschijnlijk liever niet je raam open zetten maar toch is het verstandig om een beetje frisse lucht naar binnen te laten en je raam op een kier te zetten.

Vaker schoonmaken

Onze laatste tip ligt misschien voor de hand maar toch willen we hem noemen. Door vaker je slaapkamer te stofzuigen en af te stoffen zul je ook minder stof zien. Het beste is om minimaal iedere week je kamer schoon te maken en dan niet alleen stofzuigen en een doekje over het nachtkastje. Het is belangrijk om overal een doek overheen te halen zoals bovenop kasten en op je plinten.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?