Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

muggen verjagen

Verjaag muggen dankzij deze tips

Wil je net lekker gaan slapen op je boxspring, hoor je een van de meest irritante geluiden: het gezoem van een mug. Maar ook als je heel diep slaapt kan dit gezoem van een van de meest gehate insecten je wakker maken. Het is dan ook niet voor niets dat muggen een van de grootste zomerfrustraties in bed zijn. In deze blog lees je hoe je de irritante insecten uit je kamer kan verjagen of ervoor kan zorgen dat ze niet eens binnen komen.

Voorkomen is beter dan verjagen

Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat muggen je kamer binnenkomen dan dat je ’s avonds of ’s nachts je bed uit moet om ze te verjagen of op te jagen. Er zijn verschillende zaken die je kunt aanpakken om te voorkomen dat muggen je slaapkamer in komen. Allereerst is het goed om te weten waar muggen vandaan komen. Deze vliegende beestjes leggen het liefst hun eitjes in stilstaand water. Zorg er dus voor dat er geen open water in de buurt van je slaapkamer is. Denk hierbij aan water in de dakgoot, open regenton of zelfs waterrestjes in bloempotten. Door dit te voorkomen pak je het probleem bij de oorzaak aan.

Muggen ontwaken en worden actief wanneer het schemerig begint te worden. Het is daarom verstandig om bij de eerste schemering je ramen en deuren te sluiten om muggen buiten te houden. Mis je dan je ventilatie? Dan komen we bij de volgende tip: horren. Wil je graag je raam openhouden ’s avonds voor een betere ventilatie? Dan is het verstandig om een hor in je raam te plaatsen. Hierdoor houd je niet alleen de muggen maar ook vliegen en motten buiten, wel zo fijn toch?

Als ze toch zijn binnengekomen

Zijn die akelige muggen toch binnengekomen? Gelukkig hebben we daar ook verschillende tips voor! Zo kun je een klamboe nemen. Zo houd je de muggen op afstand als ze toch zijn binnengedrongen. Maar het is wel verstandig om niet tegen de klamboe aan te liggen, de muggen kun je dan toch door de klamboe heen bereiken. Zo heeft het natuurlijk geen zin. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van bundeltjes lavendeltakjes op diverse plekken in je slaapkamer. Muggen blijken niet van deze geur te houden. Ook het gebruik van huidproducten met lavendel kan helpen om jouw natuurlijke lichaamsgeur te verbergen. Dat is nou precies waar muggen op af komen! Bovendien profiteer je zelf ook nog meer van lavendel doordat het een kalmerende werking heeft.

Waar kunnen muggen prikken als je lange nachtkleding draagt? Bijna nergens meer! Maar voor de warme zomernachten is dit misschien wat lastig om vol te houden. Wel kun je kiezen voor een lange pyjama van linnen om het toch nog een beetje koel te houden. Maar dan blijven je hoofd, handen en voeten natuurlijk wel onbeschermd. Misschien toch kijken naar alternatieven…

Muggen zijn geen sterke vliegers, daarom kan het helpen om ’s nachts een airco of ventilator aan te houden waarbij de luchtstroom ook langs jou komt. Dit maakt het de muggen een stuk lastiger om jou te bereiken. Bovendien koelt het lekker af tijdens de extra warme zomermaanden.

En last but not least, pak de vliegenmepper. Als niets meer helpt, dan is het tijd om te gaan jagen. En het makkelijkste gaat dit met een elektrische vliegenmepper. Dan krijg je geen vlekken op je muur of plafond én je kan ze vaak ook uit de lucht halen. De mug hoeft niet per se op een oppervlakte te zitten.

Doe je voordeel met onze tips en voorkom die vervelende muggenbulten.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?