Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Nachtrust

5 voordelen van een goede nachtrust

Ga je meestal veel te laat naar bed en sta je altijd weer erg vroeg op? Dat is niet al te best voor jou. Een goede nachtrust is namelijk erg van belang. Waarom? Lees snel verder en kom de 5 grootste voordelen van een goede nachtrust te weten.

Een beter concentratievermogen

Door voldoende slaap kun je jouw concentratievermogen flink opschroeven. Van een goede nachtrust word je scherp, alert, kan je beter opletten en neem je informatie ook sneller op. Ga daarom niet de avond voor een toets tot diep in de nacht door. Dit zorgt er namelijk voor dat je er niet helemaal bij bent tijdens de toets. Een fout is dan al snel gemaakt. Ook wanneer je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan, denk er dan aan om voldoende nachtrust te nemen. Ook ongelukken komen namelijk vaker voor bij personen die een korte nachtrust hebben gehad.

Positiever in het leven staan

Je herkent het vast wel. Je hebt een zeer korte nachtrust gehad en de volgende dag ben je niet te genieten. Je snauwt iedereen in jouw omgeving af, je bent geïrriteerd, moe en je trekt je die dag van alles aan. Slaap jij langdurig te kort? Dan kan dit zelfs leiden tot een depressie. Neem daarom voldoende nachtrust. Ga bijtijds naar bed en slaap eens lekker uit. Begin de dag eerst even met een lekker ontbijtje en wordt rustig wakker. Zo begin jij de dag positief en is de kans op een depressie of depressieve gevoelens aanzienlijk kleiner.

Een gezondere uitstraling  

Een slechte nachtrust heeft zelfs effect op jouw uiterlijk. Je herkent namelijk vast wel de opgezwollen ogen met onderliggende donkere kringen om jouw ogen heen. Dit heeft allemaal te maken met een slechte nachtrust. Een goede nachtrust voorkomt deze complicaties. Hierdoor zal jouw huid meer gaan stralen. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je veel minder streshormonen aanmaakt. Hierdoor blijft jouw lichaam en geest rustiger, en jouw huid zowel egaler als elastischer. 

Beter in sporten

Om goede sportprestaties neer te kunnen zetten is een goede nachtrust van groot belang. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat je meer energie hebt en over een betere conditie beschikt. Hierdoor is je uithoudingsvermogen na een goede nachtrust dus stukken beter. Zo rennen voetballers bijvoorbeeld beter na meerdere weken achter elkaar elke nacht goed geslapen te hebben.

Een langer leven 

Het is heftig maar waar, mensen die vrijwel hun hele leven voldoende nachtrust nemen, leven ook langer. Mensen die bijvoorbeeld 5 à 7 uur per nacht slapen hebben een veel grotere kans (het dubbele) om vroegtijdig te overlijden. De oorzaak hiervan? Een korte nachtrust vergroot de kans op dodelijke aandoeningen. Voorbeelden hiervan zijn: diabetes, dementie, een beroerte en zelfs de kans op een hartaanval wordt vergroot door niet voldoende nachtrust te nemen. 

Een goede nachtrust begint bij…

Natuurlijk begint een goede nachtrust bij een goed bed. Om dus een beter concentratievermogen te krijgen, een gezondere uitstraling te creëren, om beter te kunnen sporten en om uiteindelijk zelfs langer te leven is het van groot belang om een goede nachtrust te nemen in een heerlijk bed. Hierbij mag een mooie boxspring met een lekker kussen, een goede bedsprei, een heerlijk dekbed en een prachtig dekbedovertrek van Boxspring Gekte niet ontbreken. Neem snel een kijkje in de webshop van Boxspring Gekte voor een uitgebreid en hoog kwalitatief assortiment.  

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?