Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Donzen Dekbed

Voordelen en nadelen donzen dekbedden

Een donzen dekbed is een dekbed dat gevuld is met eenden- en/of ganzendons. Pas als het dekbed met minimaal 65% dons gevuld is, mag het dekbed een donzen dekbed genoemd worden. Maar waaruit bestaat dan de rest van de vulling van het dekbed? Vaak wordt het dons aangevuld met veertjes. De veertjes zijn minder zacht dan de dons en isoleren ook minder goed. Als je bereid bent om in een goed dekbed te investeren, dan heb je een donzen dekbed met 90% dons nodig, dit voelt echt alsof je onder een wolk ligt. Zowel de 4 seizoenen als het enkele donzen dekbed van Boxspring Gekte bestaan uit 90% dons en 10% veertjes.

De mening over donzen dekbedden verschillen per persoon, iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen voorkeuren. Zo kan het zijn dat je het heerlijk vindt slapen terwijl een kennis liever een ander soort vulling heeft. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een donzen dekbed? Dat lees je hieronder!

Voordelen donzen dekbedden

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een donzen dekbed, maar daar kleeft ook een prijskaartje aan, toch zijn veel mensen bereid hierin te investeren. Het eerste voordeel van zo’n dekbed, is dat deze zeer goed isoleert. Dit hangt ook af van het percentage dons, hoe meer dons, hoe beter de warmte onder de deken blijft. Dit zorgt ervoor dat je lekker warm in je bed ligt. Perfect voor de mensen die het snel koud hebben in bed. Dus slaap je onder een dekbed waaronder je het altijd koud hebt in de winter? Dan is een donzen dekbed echt wat voor jou! Een ander voordeel van het donzen dekbed is dat deze lekker zacht is. Is het dekbed gevuld met 90% dons, dan voelt het alsof je onder een zacht wolkje ligt te slapen. Hierdoor zul je heerlijk in slaap vallen.

Nadelen donzen dekbedden

Natuurlijk, ieder nadeel heeft z’n voordeel en dat is ook bij donzen dekbedden niet anders. Het grootste nadeel waar je tegenaan zult lopen is de prijs. Dekbedden met een donzen vulling zijn duurder dan dekbedden van ander materiaal, zeker wanneer je gaat voor een dekbed met 90% dons, maar dit zijn wel de beste donzen dekbedden. Buiten de prijs kan de kwaliteit per donzen dekbed ook verschillen. Ook hier komt het percentage dons weer om de hoek kijken. Dit is iets waar je altijd goed op moet letten bij het kopen van een dekbed. Hoe minder dons, hoe minder zacht het dekbed voelt en hoe minder de isolatiewaarde is. Als laatste nadeel is ook de isolatiewaarde. Ben je een koukleum, dan is een donzen dekbed heerlijk voor in de winter en wellicht ook voor in de andere jaargetijden. Maar heb je het niet zo snel koud, dan kunnen de dekbedden te warm aanvoelen om onder te slapen als het niet meer zo koud is.

Wat is voor jou belangrijker, de voor- of nadelen van de donzen dekbedden? Wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen en heb je het altijd koud? Dan is het investeren het wel waard. Zijn de nadelen belangrijker? Dan kun je je beter verdiepen in de andere soorten dekbedden zoals een katoenen dekbed.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?