Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Tips om slecht slapen op zondag te voorkomen

Zondagavond, je hebt net een lekker weekend gehad, goed bijgekomen en helemaal klaar voor de komende week. Je ligt op bed maar dan, je kunt niet in slaap komen. Je blijft maar draaien en draaien en Je probeert van alles om toch in slaap te komen. Toch wil dit maar niet lukken. Een grote troost voor je, veel mensen hebben hier last van. Maar hoe komt dit toch? Wij leggen het je graag uit en geven je direct een aantal goede tips om dit probleem te verhelpen.

Je biologische klok is van slag 

In het weekend doe je vast vaak leuke dingen. Je gaat bij vrienden of familie langs, je hebt een feestje, gaat uit of er is een spannende film op tv. Hoe dan ook, het wordt in het weekend vaak toch wat later dan doordeweeks. Je biologische klok raakt direct van slag. Het menselijk lichaam houdt namelijk van gewoontes en zo dus ook van een vast slaapritme. Al van een of twee dagen op een andere tijd gaan slapen, zorgt er dus al voor dat we van slag raken. 

Niet alleen het later gaan slapen draagt hieraan bij, wij gunnen onszelf dan ook vaak net een paar uurtjes meer om uit te slapen. Door dat we later gaan slapen, weet onze biologische klok al helemaal niet meer waar het aan toe is. Op zondag wil je het normale ritme weer oppakken, maar de biologische klok werkt je dan tegen.

Piekeren

Piekeren op de zondagavond is een veel voorkomend probleem. Veel mensen denken al aan de dingen die zij de komende week moeten gaan doen. Zonde! De zondag avond hoort toch echt nog bij het weekend, geniet dan dus ook van je zondagavond.

Om het piekeren tegen te gaan en om je biologische klok te steunen, hebben wij een aantal tips voor je opgesteld. Deze tips moeten je helpen om op zondag beter te kunnen slapen.

Dan eindelijk, de oplossing:

Nu je weet waar het grote zondagavond probleem vandaan komt, kunnen we je eindelijk de oplossing hiervoor bieden. Met deze tips hopen wij dat je weer snel in slaap kunt vallen op de zondagavond.

Zorg voor ontspanning

Je hebt vast een drukke week gehad op werk of op school. Het weekend is dan ook hét moment om te ontspannen. Zorg er dan ook voor dat je dit moment ook daadwerkelijk pakt. Op deze manier kun je jezelf gemakkelijker opladen voor de nieuwe week en zal je zondagavond minder erg piekeren in bed.

Orden de komende week

Een andere manier om het piekeren tegen te gaan is door een lijstje je te maken met belangrijke dingen die je in de nieuwe week moet doen. Door het op te schrijven ben je er niet continu in je hoofd er mee bezig. 

Beweeg!

Sporten zorgt ervoor dat je lichaam even alles stress en druk van de afgelopen week los kan laten. Ook je hoofd zal er leger door worden. Daarnaast raak je op een natuurlijke manier vermoeid. Hierdoor kan je uiteindelijk beter in slaap vallen. 

Maak het niet te laat

Zoals we hebben besproken, zorgt het laat naar bed gaan en het uitslapen ervoor dat je op zondagavond minder goed kunt slapen. Ondanks dat het weekend veel gezelligheid kan bieden, is het goed om ook aan je biologische klok te denken en het dus niet te laat te maken. 

Eet en drink niet te veel

In het weekend wil je natuurlijk genieten. Lekker eten, een lekker biertje of wijn erbij. Niks mis mee! Maar let er wel op dat het niet te veel wordt. Alcohol en een zware maaltijd zorgen er namelijk voor dat je lichaam avonds nog volop bezig is met het verwerken ervan. Hierdoor is slapen ook lastiger. 

Met behulp van deze tips val je ook op zondagavond heerlijk in slaap op een van onze boxsprings. Toe aan een nieuwe boxspring? Bekijk dan een van onze boxsprings.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?