Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

slapen hooikoorts

Slapen met hooikoorts

De lente is begonnen, al blijft het mooie weer nog wat achter, toch staan er veel planten en bomen in bloei wat betekent dat veel mensen weer last krijgen van hooikoorts. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts. Een groot gedeelte van de Nederlanders weet dus hoe irritant het is om te gaan slapen in het voorjaar als je last hebt van hooikoorts. Mensen met hooikoorts en andere allergieën vallen gemiddeld gezien later in slaap en worden ’s nachts vaker wakker. Dit is niet goed voor je gezondheid en daarom is het belangrijk om hier wat aan te doen. Daarom lees je in dit blog van Boxspring Gekte wat jij kunt doen om beter te slapen als je last hebt van hooikoorts en andere allergieën.

Ramen open of toch dicht?

Het is verstandig om je ramen dicht te laten. Hierdoor hebben pollen geen mogelijkheid om jouw slaapkamer binnen te dringen en neer te dwarrelen op jouw boxspring zodat je last krijgt van hooikoorts wanneer je op bed gaat liggen. Wil je echt je ramen opendoen? Doe dit dan direct na een regenbui of in de ochtend direct na het opstaan, alleen moet je ze wel weer op tijd dicht doen. Vind je het niet erg om een klein beetje te investeren in frisse lucht? Dan kun je ook kiezen voor een hor met een pollenfilter. Zo houd je niet alleen de pollen buiten je slaapkamer maar ook die o zo irritante muggen en andere insecten komen niet meer binnen.

Luchtonvochtiger, airconditioning en vaseline

Door de luchtvochtigheid in je slaapkamer te verlagen met een luchtontvochtiger zullen pollen stuifmeel minder worden aangetrokken, simpel toch? Maar ook het investeren in een airconditioning kan ervoor zorgen dat je geen pollen en stuifmeel in je slaapkamer krijgt. Hoe dan? Doordat een airco zorgt voor verkoeling van de kamer is het niet meer nodig om je raam of ramen open te zetten voor frisse lucht. Natuurlijk is het een grotere investering dan een luchtontvochtiger of speciale hor maar je kunt er ook wel optimaal van genieten.

De minste investering die je kunt doen, is het kopen van een potje vaseline. Smeer de vaseline rond je neus om klachten te verminderen. De vaseline zorgt er namelijk voor dat rondvliegend stof en stuifmeel blijft plakken aan de vaseline en niet in je neusholte gaat irriteren.

Meer tips?

Heb je nog meer tips om beter te slapen als je last hebt van hooikoorts? Laat ze dan onderaan de pagina achter om mensen hiermee te helpen!

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?