Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Slaaphouding

Dit moet je weten over jouw slaaphouding

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van slapen. Slaap je helemaal opgerold? Of met je armen en benen wijd? Of misschien slaap je toch het lekkerst op je buik of rug? Je kunt het zo gek niet bedenken, iedereen heeft een eigen slaaphouding. Dit is in principe allemaal goed en kan weinig kwaad. Wel moet je er op letten dat je uitgerust wakker wordt en geen last krijgt van jouw spieren, nek of rug. Mocht je wél pijn ervaren, dan is het misschien toch goed om op een andere slaaphouding over te gaan. Wij vertellen je graag hoe je het beste ontspant in de verschillende slaaphoudingen.

Slapen op de rug

Het slapen op je rug is de beste slaaphouding. Dit komt doordat de wervelkolom zo het meest recht blijft, waardoor je rug optimaal kan ontspannen tijdens het slapen. Dit voorkomt nek en rugklachten. Daarnaast is deze houding ook zeer geschikt voor mensen die last hebben van brandend maagzuur. Ook is het beter voor de huid van uw gezicht. De huid kan op deze manier namelijk beter ademen dan wanneer het in een kussen ligt, bij een andere houding. Hierdoor blijft de huid in een betere conditie en heb je minder snel last van rimpels. Wie wil dat nou niet?

Het beste matras, bodem en kussen voor rugslapers

Slaapt je op je rug? Dan is een matras met een goede ondersteuning erg belangrijk. Je kunt dit testen door op bed te liggen en te voelen of je spanning voelt in de onderrug en of je een hand tussen het matras en je onderrug kunt leggen. Als je dit opmerkt, is het matras niet geschikt. Een boxspring bodem is zeer geschikt voor slapen op de rug. Deze bedden bieden namelijk erg veel steun aan de rug door het dubbele matras. Voor een rugslaper is een zachter kussen vaak meer geschikt, het hoofd valt hier namelijk meer in weg, waardoor je hoofd minder snel kantelt. 

Slapen op de buik

Het slapen op de buik is niet de beste houding voor het lichaam. Zo is het lastiger om adem te halen, waardoor je minder uitgerust bent. Daarnaast zorgt deze houding ervoor dat je rug in een onnatuurlijke houding komt. Het wordt namelijk de verkeerde kant op gebogen. Zolang je uitgerust wakker wordt is er weinig aan de hand, maar toch raden wij je aan op een andere slaaphouding aan te leren. Hieronder vertellen wij je wat hier bij kan helpen. 

Het beste matras, bodem en kussen voor buikslapers

Wij raden een hard matras aan als je op je buik slaapt. Hierdoor kan je buik minder ver wegzakken in het matras. Hierdoor zal er minder spanning op je onderrug zijn. Bij een fanatieke buikslaper, die niet van houding wil veranderen,  raden wij het aan om gebruik te maken van een plat kussen. Hierdoor wordt de nek het minste belast. Wil je een andere slaaphouding aanleren? Dan raden wij je aan om een boxspring te nemen met een verstelbare bodem. Hierdoor kun je het bed verstellen, waardoor het slapen op de buik steeds minder fijn aanvoelt. Zo leer je het snel af.

Slapen op de zij 

Slapen op de zij is in Nederland erg populair, ondanks dat het niet de beste houding is. Toch kun je in deze houding een goede nachtrust hebben. Je moet er vooral voor zorgen dat het lichaam in een rechte lijn blijft. Gebruik hiervoor een kussen die het hoofd goed ondersteunt, zodat jouw hoofd en rug in een rechte lijn zijn. Snurk je veel? Dan is op de zij slapen wel een goede houding. In deze houding kan je namelijk minder makkelijk lawaai maken. Goed voor je nachtrust en die van je partner.

Het beste matras, bodem en kussen voor zijslapers

Je kunt het beste kiezen voor een matras waarin je heupen en schouders wat wegvallen. Hierdoor blijft je lichaam redelijk in een rechte lijn. Het matras moet een goede balans hebben. Bij een te zacht matras ‘kantelt’ je onderlichaam te veel naar boven, waardoor er druk op de buik en onderrug ontstaat. Voor het kussen moet je er vooral op letten dat de ruimte tussen de hals en het bed goed is gevuld. Zo blijven je rug en hoofd in een rechte lijn.

Wij hopen dat je iets hebt aan deze tips en dat je nog beter gaat slapen. Welterusten!

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?