Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Hoofdkussen

Hoe schoon is uw hoofdkussen?

Als het goed is verschoond u regelmatig het beddengoed op uw boxspring. Wat is er nou lekkerder dan ’s avonds in een fris opgemaakt bed te stappen? Maar hoe fris is dit bed eigenlijk onder het beddengoed? Houdt u wel voldoende rekening met het schoon krijgen van onder andere uw kussen? Hier ligt u ten slotte elke nacht op. Het is dan ook wel fijn als uw kussen zo fris mogelijk is. Daar leest u alles over in deze blog van Boxspring Gekte.

Reiniging en onderhoud hoofdkussen

Net zoals voor matrassen geldt voor kussens dat het belangrijk is om een goede molton hoes en kussenovertrek te gebruiken. Dit is belangrijk omdat deze hoezen vocht, afvalstoffen en zuren die een mens verliest door uitademen en zweet opnemen en verwerken. Het is daarom aangeraden om uw kussenhoezen samen met het beddengoed te wassen, het liefste wekelijks!

Kussen in de wasmachine

Er zijn verschillende soorten kussens die van vele verschillende materialen zijn gemaakt, zoals latex of dons. Ieder materiaal heeft een eigen manier van reinigen. Bekijk het label van het kussen om erachter te komen hoe deze gewassen kan worden. Bij sommige kussens zal alleen de tijk in de wasmachine kunnen maar in sommige gevallen mag ook het hele kussen in de machine. Wanneer een goede molton kussenhoes heeft, hoeft de tijk of het kussen zelf minder regelmatig gewassen te worden. Geen label meer aan uw kussen? Dan kunt u onderstaande wasvoorschriften aannemen.

Synthetische kussens

Doorgaans kunnen synthetische kussens in z’n geheel in de was en ze kunnen dan op 40 of 60 graden Celsius worden gewassen. Het is wel verstandig om dit niet te vaak te doen omdat het volume van het kussen en daardoor het comfort dan kan afnemen.

Dons of veren

Vaak mogen kussens met een vulling van dons of veren ook in de wasmachine. Het is alleen wel belangrijk om alert te zijn bij het drogen. Het is belangrijk om te voorkomen dat veren gaan klonteren of ruiken. Een kussen met dons of veren kan op een lage temperatuur in de droger met een tennisbal erbij. Liever op een wasrek het kussen drogen? Klop dan regelmatig het kussen op en zorg dat deze niet in de volle zon aan het drogen is.

Traagschuim of latex

Voorgevormde kussens van latex of traagschuim kunnen helaas niet in de wasmachine. Vaak zit hier een tijk omheen die wel te wassen is. Volg hiervoor de wasvoorschriften van het label of probeer dit op de site van de fabrikant op te zoeken.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?