Blog

Tips voor een romantische slaapkamer

Romantiek is iets wat u natuurlijk viert in uw slaapkamer. Maar heeft u zichzelf wel eens afgevraagd hoe romantisch uw slaapkamer is? Waarschijnlijk zijn u en uw partner druk bezig met andere plekken in het huis en wordt de slaapkamer wel eens overgeslagen als het gaat om sfeer creëren. Dit is een van de redenen waarom we bij Boxspring Gekte voor u tips hebben om de slaapkamer om te toveren naar een romantische plek.

Het bed: De hoofdrolspeler

Het bed is doorgaans de hoofdrolspeler van de slaapkamer en vormt dan ook het middelpunt. Zeker in het geval van een romantische slaapkamer. Een goed bed zorgt ervoor dat u beter slaapt waardoor lichaam en geest weer kunnen herstellen. Dankzij goede slaap bent u weer helemaal opgeladen voor een nieuwe en energieke dag. Een fit en uitgerust lichaam en geest is voor uw partner aantrekkelijker dan wanneer u al tijden niet goed slaapt. Een fijn en comfortabel bed is dus onmisbaar in een romantische slaapkamer. Zorg ervoor dat het bed uitnodigend en aantrekkelijk eruit ziet. Een goede boxspring met hoofdbord creëert vrijwel direct een romantische sfeer in de slaapkamer. Natuurlijk kan een simpeler bed ook heel romantisch zijn maar deze zijn vaak ook minder comfortabel. Door de boxspring aan te kleden met sfeervol beddengoed, sierkussens, spreien en dekens zorgen ervoor dat u heerlijk weg kunt kruipen. En vergeet niet het bed volgende ochtend weer netjes op te maken zodat u ‘s avonds weer uitgenodigd wordt om samen in bed te kruipen.

Romantische kleur op de kamer

Een mooie kleur kan niet ontbreken als u voor een romantische sfeer op de slaapkamer gaat. Wanneer een slaapkamer helemaal wit is geeft dit een saaie uitstraling waar niemand warm van wordt. Een goede keuze is een van de zachte pasteltinten. Hiermee creëert u al snel een romantische sfeer. 

Bent u misschien meer van de donkere kleuren? Ook deze kleuren kunnen zeker geschikt zijn voor een romantische sfeer, denk bijvoorbeeld aan bordeauxrood, donkergroen of petrol. Door een van deze kleuren te combineren met mooie accessoires en de juiste verlichting creëert u een romantische, chique sfeer.

Weg met de rommel

Rommel op de slaapkamer is een ware romantiek killer. Niemand vind het romantisch om over een stapel kleding te moeten klimmen voor u in bed duikt. Daarnaast geeft een opgeruimde kamer meer rust, en rust is een belangrijk onderdeel voor romantiek. Zodra u uw bed opmaakt, de gordijnen opent en zorgt dat alle lades dicht zijn, oogt het al een stuk rustiger. Heeft u de kledingkasten in uw slaapkamer staan? Ga dan liever voor één groot maar functioneel meubel dan meerdere kleine en rommelige oplossingen. Heeft u niet al te veel ruimte? Kijk dan is naar een boxspring met opbergruimte in de box.

Het juiste licht

Hangen er op uw slaapkamer nog net geen TL-balken maar wel zeer fel licht wat in een operatiekamer niet misstaat? Doe dit dan zo snel mogelijk weg! Door het juiste licht kan er al snel een romantische sfeer worden gecreëerd en daar gaan we natuurlijk voor. Wilt u uw partner verrassen met een romantische sfeer? Dan kunnen een paar brandende kaarsen al voldoende zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk om op te letten met kaarsen en het branden ervan. Zorg dat het risico wordt geminimaliseerd. Wil je liever geen risico nemen? Zoek dan een leuk, zacht lichtsnoer voor boven de boxspring of een warm nachtlampje. 

Leren decoreren

Ook met de juiste decoratie kunt u al snel de juiste sfeer verzorgen. Een goed ingerichte slaapkamer met persoonlijke items en aankleding kan al veel voor de sfeer doen. Dit kan ervoor zorgen dat u samen even uit de dagelijkse drukte kunt stappen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van fijne gezamenlijke herinneringen en/of posters die helemaal passen in de romantische slaapkamer. 

Let op elkaar, niet op apparaten

Samen een serie of film kijken is zeker lekker op z’n tijd maar dit kan ook op de bank voor de televisie. Als u echt tijd voor elkaar wilt hebben dan is het verstandig om alle elektrische apparaten uit de slaapkamer te weren. Dit kan ook maar een enkele keer per week zijn. Dit zorgt ervoor dat u alle aandacht voor uw partner heeft. Meer tijd voor elkaar vrij maken is een goed begin van romantiek. 

Door bovenstaande tips te volgen, zult u al snel merken dat er meer romantiek in de slaapkamer komt. Er hoeft niet altijd veel te veranderen om een andere sfeer te creëren, dit kan ook al in de details liggen. Houdt de blog van Boxspring Gekte in de gaten voor meer leuke informatie over alles in en om de slaapkamer.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart

close
Scroll To Top