Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Boxspring

Houd je slaapkamer netjes en opgeruimd met deze tips

Wanneer je van een dag hard werken thuiskomt verlangt je naar een goede en fijne nachtrust. Er is dan niks fijners om in een schone en opgeruimde slaapkamer op je boxspring neer te ploffen. Je hoeft hier niet veel tijd in te investeren, in ongeveer tien minuten oogt je slaapkamer weer opgeruimd, netjes en fris. Lees onze tips om je slaapkamer snel netjes en fris te krijgen.

De alom bekende kledingstoel

Bijna iedereen herkent het wel, die ene stoel in de kamer wat een vaste plek is geworden voor kleding. De kleding is niet schoon genoeg om terug in de kast te gaan, maar niet vies genoeg om in de was te doen. Je moet het toch ergens kwijt en en stoel is hier ideaal voor. Maar een stoel met kleding erop oogt al snel rommelig en zal een doorn in het oog zijn als de rest van de kamer wel opgeruimd is. Het beste kan je de kleding gewoon opvouwen en toch terug in de kast leggen, of het gewoon in de was gooien. Ook kun je ervoor kiezen om een kledingrek te kopen. Hier kan je de kleding netter aan ophangen dan wanneer je het op een stoel legt. Bovendien zorgt dit ervoor dat je kleding minder snel kreukt.

Bloemen en planten op de slaapkamer

Bloemen en al helemaal kamerplanten zijn helemaal in om in elke kamer van je huis terug te laten komen. Hierdoor zorgen ze niet alleen voor sfeer in de woonkamer maar ook in de slaapkamer komen ze zeker goed tot hun recht. Naast dat dit leuk staat, hebben sommige kamerplanten ook nog eens een luchtzuiverende werking. Hierdoor kan je beter slapen. Ben je bang dat de planten het niet overleven? Kies dan voor nepbloemen of -planten. Dan mis je alleen wel de luchtzuiverende werking natuurlijk. 

Licht beddengoed

Het gebruik van lichte kleuren in de slaapkamer zorgt direct voor een frisse uitstraling. Je hoeft niet je hele slaapkamer te schilderen maar het kiezen voor licht beddengoed helpt al enorm. Bovendien doen witte lakens ons denken aan een schoon hotel. Er zijn dus genoeg redenen om voor witte dekbedovertrekken te gaan.

De boxspring netjes achterlaten

Wanneer je uit bed stapt dan is het verstandig om het bed direct netjes op te maken. Ook dit geeft een nette uitstraling. Het is belangrijk om je boxspring elke dag te luchten dus het bed hoeft niet helemaal opgemaakt te worden. Sla het bed netjes open en zorg dat je uit je werk of aan het begin van de avond het bed weer netjes opmaakt. Hierdoor stap je elke avond in een fris en schoon bed.

Frisse geur in de slaapkamer

Het is fijn als zowel je boxspring als de slaapkamer een heerlijke frisse geur heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te krijgen. Zo kan je planten of bloemen neerzetten, maar je kan er ook voor kiezen om geurstokjes of geurspray te gebruiken. Hetgene waar je het minste naar om hoeft te kijken zijn de geurstokjes. Geurstokjes blijven namelijk het langste hun geur verspreiden. Het enige wat je hoeft te doen is om de zoveel tijd de stokjes om te draaien.

Bovendien is het verstandig om je huisdier niet toe te laten in de slaapkamer. Naast de haren en bacteriën die hij of zij met zich meenement, laat het dier ook een geur achter. Het is daarom verstandig om je huisdier ergens anders in je huis te laten slapen.

Het nachtkastje

Als laatste is het verstandig om je nachtkastje opruimen. Het kastje is heel handig en waarschijnlijk onmisbaar naast je boxspring. Al snel wordt dit een plek waar je allerlei spullen in opbergt die er eigenlijk niet thuishoren. Zorg er daarom voor om je nachtkastje netjes en opgeruimd te houden en berg spullen die niet bij je boxspring horen ergens anders op.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?