Blog

Houd uw slaapkamer netjes en opgeruimd met deze tips

Boxspring

Wanneer u van een dag hard werken thuiskomt verlangt u naar een goede en fijne nachtrust. Er is dan niks fijners om in een schone en opgeruimde slaapkamer op uw boxspring neer te ploffen. U hoeft hier niet veel tijd in te investeren, in ongeveer tien minuten oogt uw slaapkamer weer opgeruimd, netjes en fris. Lees onze tips om uw slaapkamer snel netjes en fris te krijgen.

De alom bekende kledingstoel

Bijna iedereen herkent het wel, die ene stoel in de kamer wat een vaste plek is geworden voor kleding. De kleding is niet schoon genoeg om terug in de kast te gaan, maar niet vies genoeg om in de was te doen. U moet het toch ergens kwijt en en stoel is hier ideaal voor. Maar een stoel met kleding erop oogt al snel rommelig en zal een doorn in het oog zijn als de rest van de kamer wel opgeruimd is. Het beste kunt u de kleding gewoon opvouwen en toch terug in de kast leggen, of het gewoon in de was gooien. Ook kunt u ervoor kiezen om een kledingrek te kopen. Hier kunt u de kleding netter aan ophangen dan wanneer u het op een stoel legt. Bovendien zorgt dit ervoor dat uw kleding minder snel kreukt.

Bloemen en planten op de slaapkamer

Bloemen en al helemaal kamerplanten zijn helemaal in om in elke kamer van uw huis terug te laten komen. Hierdoor zorgen ze niet alleen voor sfeer in de woonkamer maar ook in de slaapkamer komen ze zeker goed tot hun recht. Naast dat dit leuk staat, hebben sommige kamerplanten ook nog eens een luchtzuiverende werking. Hierdoor kunt u beter slapen. Bent u bang dat de planten het niet overleven? Kies dan voor nepbloemen of -planten. Dan mist u alleen wel de luchtzuiverende werking natuurlijk. 

Licht beddengoed

Het gebruik van lichte kleuren in de slaapkamer zorgt direct voor een frisse uitstraling. U hoeft niet uw hele slaapkamer te schilderen maar het kiezen voor licht beddengoed helpt al enorm. Bovendien doen witte lakens ons denken aan een schoon hotel. Er zijn dus genoeg redenen om voor witte dekbedovertrekken te gaan.

De boxspring netjes achterlaten

Wanneer u uit bed stapt dan is het verstandig om het bed direct netjes op te maken. Ook dit geeft een nette uitstraling. Het is belangrijk om uw boxspring elke dag te luchten dus het bed hoeft niet helemaal opgemaakt te worden. Sla het bed netjes open en zorg dat u uit uw werk of aan het begin van de avond het bed weer netjes opmaakt. Hierdoor stapt u elke avond in een fris en schoon bed.

Frisse geur in de slaapkamer

Het is fijn als zowel uw boxspring als de slaapkamer een heerlijke frisse geur heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te krijgen. Zo kunt u planten of bloemen neerzetten, maar u kunt er ook voor kiezen om geurstokjes of geurspray te gebruiken. Hetgene waar u het minste naar om hoeft te kijken zijn de geurstokjes. Geurstokjes blijven namelijk het langste hun geur verspreiden. Het enige wat u hoeft te doen is om de zoveel tijd de stokjes om te draaien.

Bovendien is het verstandig om uw huisdier niet toe te laten in de slaapkamer. Naast de haren en bacteriën die hij of zij met zich meenement, laat het dier ook een geur achter. Het is daarom verstandig om uw huisdier ergens anders in uw huis te laten slapen.

Het nachtkastje

Als laatste is het verstandig om uw nachtkastje opruimen. Het kastje is heel handig en waarschijnlijk onmisbaar naast uw boxspring. Al snel wordt dit een plek waar u allerlei spullen in opbergt die er eigenlijk niet thuishoren. Zorg er daarom voor om uw nachtkastje netjes en opgeruimd te houden en berg spullen die niet bij uw boxspring horen ergens anders op.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart

close
Scroll To Top