Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Beter slapen voor meer geluk!

Slapen is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Dit komt ook terug in alle hulpmiddelen die tegenwoordig beschikbaar zijn voor een betere slaap. Applicaties die je slaap meten, lampen die langzaam aangaan net voordat de wekker gaat en alle middelen die er zijn om snurken te voorkomen. Wij mensen houden van slapen en hebben er ook veel voor over. 

Er zijn dus genoeg mogelijkheden die helpen bij om beter te slapen en fijner wakker te worden. Maar wetenschappers zijn nu met een theorie gekomen waardoor we nog beter kunnen slapen. Dit is ook nodig, wij slapen namelijk gemiddeld een uur minder dan dat wij dat als mens eerst deden. Een effectieve slaap is daarom tegenwoordig nog belangrijker geworden. Ook draagt een goede slaap bij aan meer geluk. En dat is iets waar wij allemaal naar streven, niet waar?

Gezonder en gelukkiger door slaap

Zoals verteld slapen we tegenwoordig een uur minder dan wat wij vroeger deden. Dit is niet goed voor onze gezondheid en ons geluk. Minder slaap zorgt namelijk voor gezondheidsproblemen zoals: Alzheimer, diabetes en overgewicht. Daarnaast kan het ook ten kosten gaan van ons geluk. Zo wordt slaaptekort vaak in verband gebracht met depressies. Ook kan ons empathisch vermogen sterk afnemen, zijn we sneller geïrriteerd en kunnen we minder goed besluiten nemen. We worden door slaapgebrek dus vaak niet gezelliger. 

Maar het is nu ook niet nodig dat we meer gaan slapen. Het helpt, maar wetenschappers stellen dat we ons beter kunnen focussen op een effectieve slaap, kwaliteit boven kwantiteit. Voornamelijk de diepe slaap is van groot belang voor onze gezondheid en geluk. Gelukkig voor ons hebben de wetenschappers het niet enkel bij dit onderzoek gehouden, zij zijn ook aan de slag gegaan met de kennis die zij hebben verzameld.

Dieper slapen met behulp van geluidsgolven

De wetenschappers kwamen erachter dat de hersenen golven uitzenden tijdens de diepe slaap. Deze golven zorgen ervoor dat ons lichaam, tot in de kleinste cellen, beter uitrusten. Hierdoor zijn we beter uitgerust en dus ook gezonder en gelukkiger, net wat we willen. 
Des te langer we in de diepe slaap zitten, hoe meer uitgerust we zijn. De wetenschappers hebben dit in de praktijk getest met verschillende geluiden. En wat blijkt, met de juiste soort geluiden slapen wij dieper en rusten we dus beter uit. Helaas is de wetenschap nog niet zo ver dat wij allemaal gebruik kunnen maken van deze technieken, er moet nog meer onderzoek worden gedaan. Maar wie weet slapen wij straks nog minder, maar wel effectiever met behulp van geluiden. Dit klinkt natuurlijk heel fijn, minder slapen en toch  gelukkiger en gezonder en meer uitgerust zijn. 

Helaas voor ons laat deze techniek nog even op zich wachten tot het voor iedereen beschikbaar is. Daarom zijn wij nog erg blij met onze boxsprings, en ook jij kunt blij wakker worden op een van onze boxsprings.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?