Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Boxspring Livorno

Hoe kun je een kwalitatief goede boxspring herkennen?

Goed slapen betekent overdag meer plezier. Een goed uitgerust gevoel zorgt voor een perfecte humeur, hogere productiviteit en meer plezier in de dagelijkse routine. Een goede nachtrust is zeer van belang, maar dat weten we onder andere nu wel, toch? Een goede nachtrust kan je alleen krijgen met een goede boxspring. Zorg daarom dat je een goede boxspring aanschaft. Een boxspring kopen is niet iets wat je dagelijks doet en je zal zeker nog veel jaren met jouw bed vooruit moeten. je wilt een boxspring aanschaffen, maar je hebt geen idee wat de kwaliteit is van bepaalde boxsprings. Geen zorgen! In deze blog leggen wij uit hoe je een kwalitatief goede boxspring herkent. 

Hou rekening met de kwaliteitsverschillen

Over het algemeen zijn alle boxsprings kwalitatief goed, maar ook in deze kwalitatieve goede boxsprings gelden een onderlinge kwaliteitsverschillen. De verschillen zitten voornamelijk in het soort veren, het frame, het aantal pocketveren en het soort matras. Hou er rekening mee dat een boxspring in combinatie met een slecht matras te vergelijken is met een normale bed. Het matras bepaalt de kwaliteit van de boxspring, dus kies zorgvuldig het matras uit. Er zijn veel verschillende soorten matrassen en elke matras heeft zijn eigen functie. De gewichtsverdeling en de lichaamsondersteuning gaan verloren zodra je een slecht matras hebt. Het gevolg is hiervan dat je een slechte nachtrust en/of nek- en rugklachten krijgt. Een kwalitatief goede matras is een pocketmatras. Een pocketmatras beschikt niet over standaard veren. 

De bodem en het frame

Naast het matras speelt de bodem en het frame een belangrijke taak. Hou er rekening mee of het om een houten of stalen bodem gaat. Daarnaast moet je ook rekening houden met de veren. De veren bepalen de comfort van de boxspring. Er zijn verschillende soorten veren, zoals pocketveren en bonnellveren. Een boxspring beschikt over een hoes. Hou er rekening mee of de hoes afneembaar en wasbaar is, want het zou erg zonde zijn als de boxspring vies wordt en niet meer gebruiksvriendelijk eruitziet. Tot slot is het formaat van het bed zeer belangrijk. Hou rekening met de afmetingen van de slaapkamer en noteer deze. Voorkom dat je voor verrassingen komt te staan, wanneer je de boxspring wilt plaatsen in de slaapkamer. Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt. 

Meer luxe en comfort

Naast het rekening houden met het matras, de bodem en het frame kan je kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring. Door middel van een elektrisch verstelbare boxspring kan je de boxspring instellen voor een perfecte rust- en slaaphouding. De elektrische motoren zijn geluidloos en minder lawaaierig dan voorheen. Het zorgt voor een perfect afgestemde houding in bed. Dit voorkomt rug- en nekklachten. Een elektrisch verstelbare boxspring zorgt voor een ideale comfort tijdens het slapen, tv kijken of het lezen van jouw favoriete boek. Tot slot kan je ook kiezen voor een topper. Het is een oplegmatras die bovenop de matras van de boxspring wordt gelegd. Een topper zorgt voor extra comfort, dankzij het zachte schuim. Bij de meeste boxsprings krijg je een topper meegeleverd.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?