Blog

Tips bij het inrichten van een kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer

De plek om helemaal tot de rust te komen is natuurlijk uw slaapkamer, ongeacht het formaat. Als u een kleinere slaapkamer heeft, is het wel fijn om het zo goed mogelijk in te richten zodat u toch een gezellige plek heeft. Het inrichten van een kleinere slaapkamer kan best moeilijk zijn. Een kledingkast of boxspring kan al veel ruimte innemen. Daarom hebben wij wat tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer.

De juiste kleurkeuze

Het kiezen van de juiste kleur voor de muren van een slaapkamer kan lastig zijn. De kleuren zullen voornamelijk de sfeer bepalen. Het liefst wordt natuurlijk een lievelingskleur gebruikt maar dit is niet altijd de juiste keuze. bij een kleine slaapkamer is het namelijk verstandig om te gaan voor lichte kleuren, en dit is niet van iedereen een lievelingskleur. Maar door een lichte kleur te gebruiken op de muur zal een kamer optisch groter en breder lijken. Wilt u toch wel heel graag warmte creëren door een donkere kleur te gebruiken? Dit is natuurlijk mogelijk. Een kamer lijkt al snel hoger en groter wanneer er twee kleuren worden gebruikt op de muur. Verf het grootste gedeelte van de muur de gewenste kleur en verf ongeveer 15 centimeter of meer vanaf het plafond de muur wit, net als het plafond. Deze combinatie zal zorgen dat uw kamer hoger en groter lijkt, bovendien heeft u een warm resultaat.

Opbergruimte creëren

Opbergruimte creëren kan erg lastig zijn in een kleine kamer. Er is niet altijd ruimte voor een kast waar u al uw spullen in kwijt kunt. Is dit het geval? Ga dan voor een boxspring met opbergruimte, zoals de Space van Boxspring Gekte. Deze is verkrijgbaar in zowel 1 persoonsformaat als diverse 2 persoonsformaten. Hierdoor is er voor iedere kleine slaapkamer wel een boxspring met opbergruimte te vinden. De boxsprings zorgen voor extra opbergruimte, zonder ruimte in te nemen. Een bed heeft u namelijk sowieso nodig in uw slaapkamer. 

Boxspring met opbergruimte

Inrichting kleine slaapkamer

Naast een bed horen natuurlijk nachtkastjes of iets met een zelfde functie. Een nachtkastje kan al snel veel ruimte innemen. Vervang je nachtkastjes door plankjes aan de muur. Zo creëert u eenvoudig meer ruimte en oogt alles ook ruimer. Wilt u uw slaapkamer nog ruimtelijker maken, hang dan een spiegel op. Natuurlijk is een spiegel fijn om in de slaapkamer te hebben zodat u zichzelf daar kunt aankleden, maar het laat de kamer ook groter lijken. Het fijnste van een spiegel is dat het ook geen extra ruimte inneemt, win-win situatie dus!

Tijd om in te gaan richten

Met bovenstaande tips kunt u uw kleine slaapkamer gaan inrichten. Bestel uw boxspring met opbergruimte om lekker veel opbergruimte te creëren, verf een witte lijst op uw muur voor een ruimere look en hang een mooie grote spiegel op voor een nog ruimtelijker gevoel. Heeft u nog tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer? Deel ze dan met ons!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart

close
Scroll To Top