Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Kleine slaapkamer

Tips bij het inrichten van een kleine slaapkamer

De plek om helemaal tot de rust te komen is natuurlijk je slaapkamer, ongeacht het formaat. Als je een kleinere slaapkamer hebt, is het wel fijn om het zo goed mogelijk in te richten zodat je toch een gezellige plek hebt. Het inrichten van een kleinere slaapkamer kan best moeilijk zijn. Een kledingkast of boxspring kan al veel ruimte innemen. Daarom hebben wij wat tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer.

De juiste kleurkeuze

Het kiezen van de juiste kleur voor de muren van een slaapkamer kan lastig zijn. De kleuren zullen voornamelijk de sfeer bepalen. Het liefst wordt natuurlijk een lievelingskleur gebruikt maar dit is niet altijd de juiste keuze. bij een kleine slaapkamer is het namelijk verstandig om te gaan voor lichte kleuren, en dit is niet van iedereen een lievelingskleur. Maar door een lichte kleur te gebruiken op de muur zal een kamer optisch groter en breder lijken. Wil je toch wel heel graag warmte creëren door een donkere kleur te gebruiken? Dit is natuurlijk mogelijk. Een kamer lijkt al snel hoger en groter wanneer er twee kleuren worden gebruikt op de muur. Verf het grootste gedeelte van de muur de gewenste kleur en verf ongeveer 15 centimeter of meer vanaf het plafond de muur wit, net als het plafond. Deze combinatie zal zorgen dat uw kamer hoger en groter lijkt, bovendien heb je een warm resultaat.

Opbergruimte creëren

Opbergruimte creëren kan erg lastig zijn in een kleine kamer. Er is niet altijd ruimte voor een kast waar je al jouw spullen in kwijt kan. Is dit het geval? Ga dan voor een boxspring met opbergruimte, zoals de Space van Boxspring Gekte. Deze is verkrijgbaar in zowel 1 persoonsformaat als diverse 2 persoonsformaten. Hierdoor is er voor iedere kleine slaapkamer wel een boxspring met opbergruimte te vinden. De boxsprings zorgen voor extra opbergruimte, zonder ruimte in te nemen. Een bed heb je namelijk sowieso nodig in jouw slaapkamer. 

Boxspring met opbergruimte

Inrichting kleine slaapkamer

Naast een bed horen natuurlijk nachtkastjes of iets met een zelfde functie. Een nachtkastje kan al snel veel ruimte innemen. Vervang je nachtkastjes door plankjes aan de muur. Zo creëer je eenvoudig meer ruimte en oogt alles ook ruimer. Wil je jouw slaapkamer nog ruimtelijker maken, hang dan een spiegel op. Natuurlijk is een spiegel fijn om in de slaapkamer te hebben zodat je jezelf daar kan aankleden, maar het laat de kamer ook groter lijken. Het fijnste van een spiegel is dat het ook geen extra ruimte inneemt, win-win situatie dus!

Tijd om in te gaan richten

Met bovenstaande tips kun je jouw kleine slaapkamer gaan inrichten. Bestel jouw boxspring met opbergruimte om lekker veel opbergruimte te creëren, verf een witte lijst op jouw muur voor een ruimere look en hang een mooie grote spiegel op voor een nog ruimtelijker gevoel. Heb je nog tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer? Deel ze dan met ons!

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?