Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

goede voornemens volhouden

Goede voornemens volhouden

2021 is ongeveer een week bezig en waarschijnlijk zit je vol in jouw goede voornemens. Veel gehoorde voornemens zijn stoppen met roken, vaker sport, afvallen of meer bewegen in het algemeen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 64% van de Nederlanders goede voornemens maakt maar bij het grootste gedeelte sneuvelen deze na enkele dagen of weken. Goede voornemens zijn er niet voor niks en het is belangrijk deze vol te houden. Er is onderzoek gedaan hoe we dit wel vol kunnen houden. Wellicht vraag je je af wat dit voor betrekking heeft op boxsprings of slapen, maar daar kom je vanzelf achter.

Goede voornemens

In de top 10 van goede voornemens staan jaarlijkse dezelfde punten, maar er is een punt dat toch vaak wordt vergeten. Dat is goed slapen. Dankzij een goede nachtrust heb je namelijk veel invloed op je eetpatroon en energieniveau. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat je maag zich sneller voldaan voldoet en je hebt minder behoefte aan voeding. Bovendien heb je meer energie om bijvoorbeeld te bewegen of te sporten. Hierop volgend zorgt voldoende beweging en gezonde voeding weer voor een betere nachtrust. Slaap, voeding en energieniveau zijn erg van elkaar afhankelijk. Zorg er dus voor dat je in een positieve vicieuze cirkel komt!

De invloed op wilskracht

Tijdens een onderzoek van de University of Hertfordshire werden er 1.000 deelnemers gemonitord op het gebied van goede voornemens. Bij de deelnemers die goed sliepen maakte 60% zijn goede voornemens waar en bij deelnemers met slechte slaap was dit 44%. Een van de onderzoekers gaf aan dat dit komt doordat vermoeidheid zorgt het verliezen van de zelfcontrole. Hersenen hebben energie nodig om vervelende of moeilijke dingen te doen. Als je slecht slaapt, heb je minder energie waardoor je minder wilskracht over houdt en zul je sneller terugvallen in een oud patroon.

Eigenlijk staan of vallen alle goede voornemens met goede slaap. Wil je meer bewegen, afvallen, minder drinken of zelfs stoppen met roken? Zorg dan dat je voldoende slaapt. Hierdoor heb je voldoende energie om jouw goede voornemens waar te maken. Belangrijk voor een goede nachtrust is een optimaal bed. De boxsprings van Boxspring Gekte bieden jou het comfort wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. Bekijk ons assortiment en kies de boxspring die het beste bij jouw wensen en behoeftes past.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?