Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Donkere slaapkamer

Raamdecoraties voor een donkere slaapkamer

Om iedere dag het meeste uit je dag te halen is het belangrijk dat je goed en voldoende slaapt. Het merendeel van de mensen heeft hier zo’n zeven tot acht uur voor nodig. Om te zorgen dat je dit volbrengt heb je een goede donkere slaapkamer nodig. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste raamdecoratie hebt zodat je heerlijk in het donker op je boxspring ligt. Wij helpen je in dit blog met het kiezen van de beste raamdecoratie.

Zorgen voor een donkere kamer

Zoals we net al zeiden is het belangrijk dat je een donkere slaapkamer hebt om een juiste slaapomgeving te creëren. Er zijn verschillende onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat je beter tot rust komt en daardoor beter slaapt in een donkere kamer dan in plaats van een lichte kamer. Een donkere slaapkamer zal ervoor zorgen dat je lichaam zich voor gaat bereiden op het slapen en maakt daarom melatonine aan. Is je slaapkamer te licht? Dan zal je lichaam dit sein ook niet of niet goed genoeg geven waardoor melatonine niet of te weinig wordt aangemaakt. Dit zal ervoor zorgen dat je je minder snel moe voelt. Een donkere slaapkamer is dus zeer belangrijk voor een goede nachtrust.

Soort raam

Om de juiste raamdecoratie te kiezen, is het belangrijk om eerst goed te kijken naar je raam. Het soort raam bepaalt namelijk welke decoratie het meest geschikt is. Heb je standaard ramen? Dan kunnen eigenlijk alle soorten raamdecoratie wel. Bij draai-kiepramen en dakramen heb je al minder keuzes. Heb je een kiepraam maar zet je hem nooit openen op die manier? Dan kan je hem ook zien als een standaard raam

Soorten raamdecoraties

Er zijn verschillende soort raamdecoratie die je kunt kiezen om een donkere kamer te creëren. Het belangrijkste is dat de raamdecoratie is gemaakt van een verduisterende stof of voering. Je kan er ook voor kiezen om meerdere lagen te nemen. Hoe meer lagen je hebt, hoe minder licht door zal dringen. Er zijn vier soorten decoratie die het best verduisteren:

  • Plissé gordijnen van een verduisterende stof
  • Overgordijnen met een verduisterende voering
  • Vouwgordijnen met een verduisterende voering
  • Rolgordijnen in een verduisterende stof

Plisségordijnen kunnen bij zowel standaard ramen als draai-kiepramen. Het is dan wel aangeraden om te gaan voor een top down bottom up uitvoering te gaan. Hierdoor kun je beide kanten van het gordijn bedienen. Overgordijnen zijn vooral geschikt voor standaard ramen maar kunnen ook bij draai-kiepramen. Vouwgordijnen en rolgordijnen zijn het eenvoudigste bij standaardramen. Voor dakramen is het mogelijk om raamdecoratie in het dakraam te laten plaatsen zoals dakraamrolgordijnen. Hierdoor weet je zeker dat er geen licht meer doorkomt. Met de juiste raamdecoratie slaap jij iedere nacht heerlijk op je boxspring van Boxspring Gekte.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?