Blog

Het meeste comfort in de slaapkamer creëren

Comfort boxspring

Een slaapkamer is vaak een van de meeste persoonlijke plekken in een huis. Hier geniet u van de welverdiende nachtrust en kunt u heerlijk ontspannen na een lange dag op uw boxspring. Dit zijn dan ook de meest belangrijke redenen om de ruimte zo comfortabel mogelijk in te richten. Bij Boxspring Gekte weten wij hoe belangrijk dit is en geven u dan ook graag wat tips. Ook als u nieuwe boxspring kopen op de planning staat en u wilt uw slaapkamer anders inrichten kunt u deze tips waarschijnlijk zeer goed gebruiken.

Genoeg ruimte in de slaapkamer

Er is weinig wat voor meer onrust onrust zorgt dan een te kleine en drukke slaapkamer. Het is belangrijk om voldoende ademruimte te hebben in de kamer. Dit kunt u doen door overbodige meubels weg te halen en de ruimte op een slimme manier in te delen. Heeft uw slaapkamer een schuin dak? Dit zorgt vaak voor een meer benauwd gevoel. Mocht het mogelijk zijn, laat dan een dakkapel plaatsen. Hierdoor krijgt u een ruimere slaapkamer waar u zich helemaal goed in voelt. 

Kleurgebruik in de slaapkamer

Kleuren in uw slaapkamer hebben invloed op uw nachtrust. Het gebruik van kleuren wordt vaak onderschat door mensen, dit komt omdat het vooral in het onderbewustzijn meespeelt. Het is verstandiger om de muren van uw slaapkamer een rustige, zelfs slaapverwekkend kleurtje te geven. Probeer drukke tinten zoals rood, oranje en een knalgroen zoveel mogelijk te vermijden. Goede keuzes voor in de slaapkamer zijn pastelkleuren met een zachte ondertoon zoals lichtblauw, zachtgeel of poederroze. 

Een andere mogelijkheid is om donkere kleuren te gebruiken. Dit soort kleuren maken de kamer optisch misschien wat kleiner maar geven ook een gevoel van rijkdom en mysterie. Door donkere kleuren te accentueren met opvallende texturen creëert u veel sfeer. Goede kleuren om hiervoor te gebruiken zijn donkerblauw, zwart, een warme paarstint, chocolade bruin en donker grijze tinten. 

Denk bij het gebruik van kleuren niet alleen aan het verven van de muren maar denk ook aan het gebruik van kleur in accessoires en beddengoed. Met gekleurde accessoires kunt u eenvoudig meer sfeer in uw slaapkamer maken.

Het juiste beddengoed

Om te zorgen dat uw lichaam helemaal tot rust kan komen in uw boxspring, is het juiste en comfortabele beddengoed een vereiste. Kies voor stoffen die zacht aanvoelen op uw huid. Vermijd stoffen die irritaties of een schurend gevoel kunnen veroorzaken. Bent u iemand die het snel warm heeft of transpireert u veel? Ga dan voor ademende stoffen. Als u het juist snel koud heeft is het verstandig om te kiezen voor dikkere materialen die veel warmte vasthouden. 

Een opgeruimde slaapkamer

Wij hebben er al eerder een gehele blog aan gewijd maar een opgeruimde slaapkamer is belangrijk om u comfortabel te voelen in de kamer. Een rommelige kamer zorgt voor onrust en hierdoor verstoort het een goede nachtrust. Daarom is het belangrijk dat u uw slaapkamer netjes en opgeruimd houdt. Door dit goed bij te houden hoeft het niet veel tijd te kosten. Geef al uw spullen een vaste plek en zorg indien nodig voor genoeg opbergruimte voor bijvoorbeeld beddengoed. Ook te veel accessoires op uw nachtkastje kan voor onrust zorgen. 

Volg onze tips en u zult een zeer comfortabele slaapkamer creëren. Op zoek naar andere tips omtrent uw slaapkamer of boxspring? Lees dan ook eens een van onze andere blogs.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart

close
Scroll To Top