Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Boxspring Dreamhouse Pocket Comfort 3.0

Een complete begrippenlijst over boxsprings en bedden

Binnen in de wereld van boxsprings en bedden worden allerlei technische termen gebruikt. Wanneer men op zoek is naar een boxspring is het handig om te weten wat al die termen betekenen. Om de verschillende begrippen te verduidelijken, hebben wij voor jou een handige begrippenlijst klaarstaan. Zo ben je goed voorbereid om een keuze te maken in de verschillende boxsprings. 

Boxspring

Heel simpel gezegd is een boxspring een comfortabel verend en ventilerend bed. Het matras bevat een verenkern die voor extra ventilatie zorgt. De boxspring zelf is een beklede bak van hout en/of metaal. De beklede bak bevat bonellveren of pocketveren als interieur. Een boxspring met pocketveren zijn alle veren in aparte zakjes verpakt. Dit zorgt er voor dat de veren apart van elkaar kunnen bewegen. Een boxspring met bonellvering bestaan uit een lang spiraaldraad. 

Bonellveer

Een bonellveer is een veer die bestaat uit een lang spiraaldraad. Het is een veer die aan beide uiteinden zich vormt tot een grote cirkel. Door dit model krijgt de veer een hogere weerstand, als er sprake is van een zwaardere belasting. 

Binnenvering 

Matrassen die beschikken over een binnenvering, hebben een kern met metalen veren. De kern van de veren is opgebouwd uit één geheel. De bovenkant en de onderkant van de veren zijn afgedekt met lagen katoen, wol, HR schuim, latex of paardenhaar. 

Hoofdbord

Het hoofdbord wordt ook wel het hoofdeinde genoemd van de boxspring. Het is vaak bekleed met zacht materiaal. Daarnaast zorgt het voor een fijne ondersteuning wanneer er rechtop wordt gezeten op het bed. 

Boxspring beugel

De boxspring beugel vindt je aan de achterkant. De beugel zorgt ervoor dat het matras op de plek blijft. De beugel is vooral van belang wanneer er geen voetbord wordt gebruikt. 

Koudschuim

Koudschuim is gemaakt van polyurethaan schuim. Polyurethaan schuim staat ook bekend als schuim met een flinke veerkracht. Bij koudschuim is er sprake van onregelmatige en open celstructuur. Dit zorgt er voor dat de materiaal goed ademt. Koudschuim voorkomt daarnaast kuilvorming. 

Pocketveermatras 

Pocketveermatrassen bestaan uit meerdere materialen en veren. Elke veer is verpakt in een zakje met zacht materiaal. De kern van de matras is verdeeld in meerdere comfortzones met verschillende varianten hardheid, vanwege de toepassing van verschillende draaddiktes. De losse veren werken apart van elkaar, waardoor de comfort van het matras optimaal verbeterd wordt. 

Pocketvering

Pocketvering, bestaande uit verschillende soorten metalen met 5 á 7 slagen, zijn verpakt in een zakje van zachte materialen. De veren zijn thermisch verhard, waardoor de veerkracht wordt behoud.

Spaanplaat

Een aantal bedden en boxsprings zijn gemaakt van spaanplaat. Spaanplaat is gemaakt van verschillende soorten hout, die verbonden zijn met een bindmiddel. 

Topper 

Een topper is een oplegmatras, die bovenop de huidige matras wordt gelegd. De oplegmatras bestaan uit een zachte kern en een hoes. De topper zorgt uiteindelijk voor een betere comfort, dankzij de zachte HR schuim, zachte latex of visco-elastisch schuim. Daarnaast zorgt de topper voor een betere comfort en een langere levensduur. 

Traagschuim

Traagschuim is een soort schuim wat zachter wordt vanwege de warmte. Dankzij de warmte zorgt het traagschuim dat het de vormen van de lichaam overneemt en het lichaamsgewicht goed wordt verdeeld over het matras. Dit zorgt voor een betere comfort en nachtrust.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?