Welke topper boxspring?

Welke topper voor jouw boxspring hangt, net als het matras, af van verschillende factoren. Dit zijn bijvoorbeeld jouw lichaamsbouw en wensen en behoeftes. Wat de beste topper voor een boxspring is en waarom een topper op jouw boxspring nodig is, leest je allemaal op deze pagina. Na het lezen van deze pagina weet je precies welke topper op jouw boxspring nodig is en waarom je dit wilt!

Wat is een topper bij boxspring

Allereerst gaan we kijken wat een topper is. Je kunt natuurlijk geen keuze maken over welke topper als je niet precies weet wat het is. Een topper, ook topmatras of topdekmatras genoemd, is een dun matras dat je bovenop een normaal matras legt. Net als het normale matras kan het topmatras bestaan uit verschillende materialen zoals koudschuim, traagschuim en latex. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het gebruik van een topmatras heeft verschillende voordelen en nadelen. Nu je weet wat een topper is bij een boxspring, gaan we hieronder verder met de verschillende voordelen en nadelen.

Waarom topper op boxspring

Er zijn verschillende redenen waarom een topper op boxspring fijn is. Zo zijn de voordelen dat je jouw huidige matras kan opwaarderen wanneer dit matras wat minder steun biedt of een lichte vorm van kuilvorming heeft. Ook kan een topmatras de stevigheid van jouw matras aanpassen. Heb je misschien een matras gekocht die net niet helemaal aansluit bij jouw voorkeuren omdat deze bijvoorbeeld te hard is, dan kan je er voor kiezen om een comfortabel topmatras op jouw nieuwe matras te leggen voor meer comfort. Ook verbetert de gewichtsverdeling en ondersteuning.

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen waarom een topper op boxspring fijn is. Er zijn ook enkele nadelen. Zo kan een matrastopper wel veel verbeteren bij een matras maar het is geen wondermiddel. In sommige gevallen kan je beter het matras vervangen, in plaats van het kopen van een topmatras. Daarnaast ligt een topper niet altijd goed vast doordat het geen volledig geïntegreerd onderdeel van het bed is. Hierdoor kan het gaan schuiven en vervormen.

Wanneer topper boxspring vervangen

Wanneer een topper van een boxspring vervangen dient te worden verschilt per soort. Er dient wel rekening te worden gehouden dat de levensduur van een topper minder lang is dan van de betere kwaliteit normale matrassen. Dit is enigszins logisch omdat een topper niet meer is dan een extra comfortlaag. Hoe lang een topper van een boxspring mee gaat hangt dus veel af van de persoon die er gebruik van maakt. De gemiddelde levensduur ligt tussen de drie en zeven jaar.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?