Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Welke maat hoeslaken boxspring

Welke maat hoeslaken voor boxspring lijkt voor de hand te liggen, de maat van het matras. Maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Door rekening te houden met een paar handige richtlijnen kan je eenvoudig de ideale maat van jouw nieuwe hoeslaken berekenen waarmee je jouw bed mooi kunt opmaken. Het is belangrijk om eerst te kijken naar de afmetingen van het matras. De maten hiervan, in combinatie met de dikte van het matras, bepalen welke maat hoeslaken je voor jouw boxspring nodig heeft. Een topper is vaak maar tussen de vijf en tien centimeter dik, terwijl een doorsnee matras tussen de 15 en 25 centimeter dik is. Ga bij een dik matras voor minimaal de lengte- en breedtematen van jouw matras. Bij een topper is dit al iets minder belangrijk, zeker als je voor een rekbare stof kiest.

Welk hoeslaken voor boxspring

Welk hoeslaken voor boxspring gaat voornamelijk over de verschillende materialen die er zijn. We hebben een aantal handige richtlijnen voor je opgesteld aan de hand van de verschillende materialen.

Katoen, satijn of flanel

Kies je voor een hoeslaken van katoen, satijn of flanel dan kun je het beste uitgaan van minimaal de maat van jouw matras. Standaard biedt katoen geen rekbaarheid. Dit zorgt ervoor dat het niet zal lukken om wat extra centimeters te winnen om jouw bed net goed op te maken. Ga dan ook echt voor de maten van jouw matras of twee matrassen samen.

Jersey of badstof

Hoeslakens van jersey of badstof bieden meer rekbaarheid dan bovenstaande hoeslakens. Maar ook bij deze soorten hoeslakens is het verstandig om de maat van het hoeslaken gelijk te houden aan de maat van het matras. Het kan zijn dat hoeslakens van jersey of badstof in formaat worden aangegeven met twee maten zoals 90/100 x 200/220. Mocht je een matras hebben van 100×220, dan kan je deze hoeslaken gebruiken vanwege de rekbaarheid.

Microvezel of polyester

Deze materialen lijken het meeste op katoen qua rekbaarheid. Ga dan ook voor de afmetingen van het matras als minimale afmetingen.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?