Veelgestelde vragen

Bestel-verzendinformatie

Welke maat hoeslaken boxspring

Welke maat hoeslaken voor boxspring lijkt voor de hand te liggen, de maat van het matras. Maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Door rekening te houden met een paar handige richtlijnen kunt u eenvoudig de ideale maat van uw nieuwe hoeslaken berekenen waarmee u uw bed mooi kunt opmaken. Het is belangrijk om eerst te kijken naar de afmetingen van het matras. De maten hiervan, in combinatie met de dikte van het matras, bepalen welke maat hoeslaken u voor uw boxspring nodig heeft. Een topper is vaak maar tussen de vijf en tien centimeter dik, terwijl een doorsnee matras tussen de 15 en 25 centimeter dik is. Ga bij een dik matras voor minimaal de lengte- en breedtematen van uw matras. Bij een topper is dit al iets minder belangrijk, zeker als u voor een rekbare stof kiest.

Welk hoeslaken voor boxspring

Welk hoeslaken voor boxspring gaat voornamelijk over de verschillende materialen die er zijn. We hebben voor u een aantal handige richtlijnen opgesteld aan de hand van de verschillende materialen. 

Katoen, satijn of flanel

Kiest u voor een hoeslaken van katoen, satijn of flanel dan kunt u het beste uitgaan van minimaal de maat van uw matras. Standaard biedt katoen geen rekbaarheid. Dit zorgt ervoor dat het niet zal lukken om wat extra centimeters te winnen om uw bed net goed op te maken. Ga dan ook echt voor de maten van uw matras of twee matrassen samen. 

Jersey of badstof

Hoeslakens van jersey of badstof bieden meer rekbaarheid dan bovenstaande hoeslakens. Maar ook bij deze soorten hoeslakens is het verstandig om de maat van het hoeslaken gelijk te houden aan de maat van het matras. Het kan zijn dat hoeslakens van jersey of badstof in formaat worden aangegeven met twee maten zoals 90/100 x 200/220. Mocht u een matras hebben van 100×220, dan kunt u dit hoeslaken gebruiken vanwege de rekbaarheid.

Microvezel of polyester

Deze materialen lijken het meeste op katoen qua rekbaarheid. Ga dan ook voor de afmetingen van het matras als minimale afmetingen.

Inspiratie op doen voor je slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top