Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Wat is beter boxspring of ledikant

De boxspring heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat sommige mensen zich afvragen;’wat is beter boxspring of ledikant?’. Deze twee soorten bedden verschillen op meerdere punten van elkaar. Een overduidelijk punt is natuurlijk het uiterlijk maar ook het ligcomfort en de ondersteuning zijn verschillend. Op deze pagina lees je meer over wat beter is, een boxspring of ledikant en of een boxspring beter dan een gewoon bed is.

Boxspring tegen ledikant

Een boxspring bestaat uit twee grote onderdelen, de box en het matras. Dit wordt eventueel nog aangevuld met een hoofd- en/of voetbord. In de box kunnen veren zitten. De combinatie van zo’n box met een matras, zorgt ervoor dat twee lagen met veren gecombineerd worden, het lichaam krijgt hier extra ondersteuning door, wat zorgt voor optimaal ligcomfort. Het is dus alsof je op twee matrassen tegelijk ligt.

Een ledikant is een bed zonder lattenbodem en matras. Door zelf een lattenbodem en matras uit te zoeken kun je een ledikant helemaal naar eigen wens samenstellen. De combinatie van een ledikant met lattenbodem en matras zorgt voor een bed zoals voor iedereen bekend is. De veerkracht en het comfort zijn volledig afhankelijk van het soort matras en de lattenbodem.

Voordelen boxspring

In vergelijking met een ledikant biedt een boxspring verschillende voordelen. Zo biedt een boxspring een zeer comfortabel slaapsysteem met optimaal ligcomfort, dankzij de dubbele laag vering (hiervoor is wel een box met veren benodigd). Daarnaast zorgt de open verenstructuur dat de ventilatie en luchtcirculatie erg goed is. Door de keuze uit verschillende matrassen, boxtypen en toppers, is er voor iedereen een bed te vinden. De hoogte van de boxspring zorgt voor eenvoudiger in- en uitstappen, ook voor oudere personen. Als laatste kan een boxspring een luxueuze uitstraling aan de slaapkamer geven.

Voordelen ledikant

Ten opzichte van een boxspring heeft een ledikant een paar voordelen. Zo is een ledikant doorgaans goedkoper dan een boxspring, is het makkelijker te reinigen door de materialen die gebruikt worden en kan het een minder massieve aanblik geven van het bed. Vooral voor kleinere slaapkamers kan dit fijn zijn.

Boxspring of lattenbodem

Wat is beter, boxspring of lattenbodem? Ook deze vraag wordt vaak gesteld bij Boxspring Gekte. Beide hebben zo hun voordelen en nadelen. Maar vooral bij lattenbodems is er een heel groot verschil in kwaliteit. Waar goedkopere boxsprings nog steeds veel slaapcomfort bieden, kan dit bij goedkope lattenbodems nog wel eens een probleem zijn. De duurdere lattenbodems bieden veel meer slaapcomfort dan de goedkopere. Ga je voor een duurdere lattenbodem, dan kun je het slaapcomfort van een boxspring bereiken. Bij Boxspring Gekte bieden we goedkope boxsprings met alsnog een hoog slaapcomfort.

Boxspring beter dan gewoon bed

De vraag blijft; is een boxspring beter dan een gewoon bed? Dit hangt in z’n geheel af hoe je de bedden samenstelt. Een boxspring kan beter zijn dan een gewoon bed, maar het kan net zo goed andersom zijn. Er zijn boxsprings die beter zijn dan een gewoon bed maar er zijn ook gewone bedden die beter zijn dan een boxspring.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?