Veelgestelde vragen

Product gebruik

Hoe maak je een boxspring bed op

Een boxspring kan eruit zien als een erg groot bed dat lastig op te maken is, waardoor u zich afvraagt hoe maak je een boxspring bed op? Met een paar handige tips kunt u uw boxspring mooi opmaken, dan voelt het elke avond alsof u slaapt in een luxe hotel. Een mooi opgemaakt bed ziet er natuurlijk mooi uit maar het biedt ook belangrijke bescherming. Door een molton en een hoeslaken te gebruiken om uw topper of matras voorkomt u dat transpiratievocht allemaal door kan dringen tot in het matras. Het is natuurlijk wel belangrijk om zowel het hoeslaken als molton regelmatig te wassen zodat deze goed schoon blijven. 

Hoe maak je een boxspring met topper op

Een boxspring met topper kunt u eenvoudig mooi opmaken. Houdt alleen wel rekening met de beperkte hoogte van de topper. Een normaal matras is tussen de 15 en 25 centimeter hoog terwijl een topper vaak tussen de vijf en tien centimeter hoog is. Hier heeft u dus speciale hoeslakens en moltons voor nodig. Voor het dekbed hoeft u hier geen rekening mee te houden. Als deze maar breed genoeg is voor het bed.

Hoe maak je een boxspring op tips

Wilt u uw boxspring mooi opmaken en kunt u nog wel wat tips gebruiken? Die hebben wij voor u klaar staan. Begin altijd met de topper. Doe hier eerst de molton en vervolgens het hoeslaken omheen. Deze belangrijke basis zorgt voor een goede bescherming van de topper en krijgt u een strakke onderlaag. 

De volgende stap is het dekbed. Hier kunt u een dekbedovertrek omheen doen. Zorg ten allen tijde dat het dekbed breder is dan het matras. Is uw matras tussen de 160 en 200 centimeter breed? Kies dan voor een dekbed met een breedte van 240 centimeter. Hierdoor hangt het dekbed aan beide kanten over, waardoor u het bed kan opmaken zoals in een luxe hotel. Door ook de kussens netjes op te maken, krijgt uw slaapkamer een luxe uitstraling. 

Inspiratie op doen voor je slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top