Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

Inrichting slaapkamer

Voorkom deze fouten bij het (her)inrichten van de slaapkamer

Tijdens de coronacrisis zijn er veel mensen die hun huis opnieuw inrichten of verbouwen en ook de slaapkamer blijft meestal niet bespaard. Maar er zijn een paar factoren die niet vergeten mogen worden bij het (her)inrichten van de slaapkamer. Het is natuurlijk heerlijk om aan het eind van de dag helemaal tot rust te komen op jouw boxspring. Er worden al snel fouten gemaakt wanneer een slaapkamer wordt ingericht. Een goedkope boxspring kopen is er natuurlijk niet een, maar wat wel, dat leest je hieronder. Hierdoor kan je deze fouten voorkomen.

De slaapkamer negeren

Ondanks dat dit blog gaat over het (her)inrichten van de slaapkamer, wordt de slaapkamer vaak vergeten wanneer een huis opnieuw wordt ingericht. Er wordt veel tijd en aandacht in het interieur van een woning gestopt maar vaak wordt de slaapkamer overgeslagen. Een veel gehoorde reden is dat gasten de slaapkamer toch niet zien. Maar het gaat niet alleen om je gasten. Een goed ingerichte slaapkamer zorgt ervoor dat je helemaal tot rust kunt komen. Raffel de inrichting van de slaapkamer dus niet af maar besteed er voldoende aandacht aan.

Overal kleding

Als je aan het eind van de avond je slaapkamer op zoekt om in de boxspring te gaan liggen, gooi je waarschijnlijk je kleren op de grond of wellicht op een stoel. Is dit herkenbaar? Dit is een van de punten waar je mee aan de slag kunt gaan om te zorgen dat de slaapkamer een rustgevende omgeving wordt. Hang je kleding netjes op op bijvoorbeeld een dressboy of gooi het direct in de wasmand.

Saai beddengoed

Saai en slaapverwekkend klinkt misschien slim om voor te kiezen. Maar toch is de praktische keuze niet altijd de beste. Ga voor mooie prints, een dekbed van een fijne stof en goede kussens. Maak het af met een mooi sprei. Hierdoor hou je het praktisch maar heeft het toch wat extra’s.

Overvloed aan meubels

Door veel meubels in de slaapkamer te hebben kan dit overweldigend overkomen. Hierdoor verstoor je de rust die juist zo belangrijk is in de slaapkamer. Kies dus alleen voor de nodige meubels en houdt het zo rustig mogelijk op het gebied van kleuren en decoratie. Wil je toch meubels op je slaapkamer? Ga dan voor luchtige meubels en niet voor de massieve opties. 

De verkeerde maten

Het is belangrijk om de slaapkamer in proportie in te delen. Het is dus niet de bedoeling dat er kasten in de slaapkamer staan die in verhouding veel groter zijn dat uw boxspring of nachtkastjes. Dit zorgt ervoor dat de kamer uit balans raakt en sommige meubels te veel aandacht trekken. Zorg dat je boxspring het middelpunt is van de slaapkamer en kies hierna pas nachtkastjes en andere meubelstukken uit.
Wil je meer tips over een nette en opgeruimde slaapkamer, lees dan deze blog.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?