Show sidebar

Toont alle 8 resultaten

Kleur
Afmeting
Vulling Box
Type
Prijs

Boxspring met opbergruimte

Een boxspring met opbergruimte geeft een slimme en makkelijke oplossing wanneer je te weinig bergruimte hebt. In de laden of boxen die onopvallend onder het bed zijn weggeschoven kan je veel spullen kwijt. Van de spullen die te maken hebben met het bed zoals dekbedovertrekken of dekbedden tot kleding of schoenen. Meer over de boxspring met opbergruimte lees je hier. Zo kan je een goede afweging maken bij een boxspring kopen. Voor goedkope bedden in de aanbieding of van specifieke maten voor tweepersoons, twijfelaar en eenpersoons afmetingen kan je kan je op de betreffende pagina’s terecht.

Extra bergruimte dankzij een boxspring met opbergruimte

Dankzij een boxspring met opbergruimte krijg je extra bergruimte door de lades of opbergboxen. Met zo’n bed combineer je twee praktische zaken. Je kan genieten van heerlijk slaapcomfort en je hebt ook nog eens extra ruimte om spullen in op te ruimen. Zeker voor kleinere slaapkamers waar een grote kast veel ruimte inneemt, is zo’n bed handig. De afmetingen van het bed zijn hetzelfde als de bedden zonder extra opslagruimte. Vaak zijn de lades of boxen net zo groot als het oppervlakte van het bed zelf. Een boxspring met zo’n opslagplaats biedt dus veel extra ruimte.

Mogelijkheden opbergruimte 

Zoals gezegd is de grootte van de laden afhankelijk van de grootte van het bed. Als je regelmatig bij je spullen in de boxspring met opbergruimte wil zijn lades de beste keuze. Dankzij een uitschuifbare lade kan je zonder enige moeite gemakkelijk bij alle spullen. Ben je van plan om spullen in je bed op te bergen waar je niet regelmatig bij hoeft zoals extra dikke winterdekbedden of winter-/zomerkleding? Dan kan je er ook voor kiezen dat het bed openklapt zodat je bij de spullen kan. Bedenk wel indien je voor een dergelijke optie kiest je dan geen elektrisch verstelbare box neemt. Bij sommige modellen is een eventuele tv lift mogelijk aangezien dat in het voetbord verwerkt zit.

Er zijn verschillende manieren hoe de boxspring met berging open kan klappen. De eerste optie is het openklappen vanaf het voeteneinde en de andere optie is het openklappen vanaf de zijkant. Wanneer het bed vanaf de zijkant openklapt kan je over het algemeen overal net even wat beter bij dan wanneer het bed openklapt vanaf het voeteneinde. 

Een laatste mogelijkheid voor een boxspring met opbergruimte is waarbij er openklapbare ruimtes zijn onder het matras in de boxen. Dit zorgt ervoor dat het meer een soort kastjes zijn. Hier kan je eenvoudig schoenen in kwijt of dekbedden. 

Voor- en nadelen van een boxspring met opbergruimte

Bijna alles heeft voor- maar ook nadelen en dat is bij het kopen van een boxspring met opbergruimte niet anders. We beginnen met de positieve punten, de voordelen. Een bed neemt altijd een groot oppervlakte van de slaapkamer in. Dit vlak kan je door de ruimte onder de matrassen dubbel benutten. Naast dat je heerlijk en comfortabel kan slapen op je bed, kan je er ook nog spullen eenvoudig en stofvrij in opbergen. Dit zorgt ervoor dat je geen overvolle lades of kasten meer hebt. Je kan de lades eenvoudig tevoorschijn schuiven of dankzij een veersysteem klap je het bed zo omhoog. Zeker wanneer je een kleinere slaapkamer hebt is deze extra opbergruimte handig. 

Helaas zijn er ook nadelen te benoemen. Het openklappen van de boxspring met opslagplek aan de zijkant of via het voeteneind kost, ondanks het veersysteem, gewoonweg meer moeite dan het openen van een kast of lade. Extra ruimte creëren door middel van lades in de boxen neemt dit nadeel weg. Alleen kunnen deze lades niet te zwaar beladen worden omdat dit het uitschuiven kan vermoeilijken. Ondanks de nadelen blijft een boxspring met opbergruimte een goede mogelijkheid voor het creëren van extra ruimte om spullen in kwijt te kunnen. 

Let hierop bij het kopen van een boxspring met opbergruimte

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring met opbergplek. Allereerst moet je goed de ruimte van de kamer meten waar het bed in komt te staan. Er moet nog genoeg ruimte aan de zijkant staan om eventuele lades heen te schuiven of om te staan om het bed open te klappen. Als je grotere spullen in het bed wil opbergen dan is het verstandig om te gaan voor een boxspring met bergruimte die openklapt vanaf de zijkant. Hierdoor kan je er eenvoudiger grote spullen in leggen. 

Overtuigd van een boxspring met opbergruimte? Bestel dan snel zo’n bed bij Boxspring Gekte.

Shopping cart

close
Scroll To Top