Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Blog

onrustige slaper

Beter slapen als onrustige slaper

Er zijn vele mensen die (bijna) iedere nacht slecht en/of onrustig slapen. Hier zijn meerdere oorzaken voor mogelijk. Maar dat betekent ook dat er meerdere oplossingen zijn! Lees in dit nieuwe blog van Boxspring Gekte meer over de oorzaken waardoor jij een onrustige slaper bent.

Wat doe je overdag?

Om je slaap ‘s nachts te bevorderen, zijn er overdag meerdere dingen die je kunt doen. Denk hierbij aan overdag een lekker stuk wandelen. Het is belangrijk om dit in de middag of aan het begin van de avond te doen voor het beste resultaat. Ook het blootstellen aan voldoende daglicht overdag is belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je biologische klok het juiste ritme houdt waardoor ‘s avonds de productie van melatonine goed op gang komt. Let er bovendien ook op dat je gedurende dag niet te veel cafeïne binnenkrijgt via koffie, thee en cola. Kan je niet zonder deze dranken? Ga dan voor cafeïnevrije varianten. 

Rituelen voor het slapen

Het is verstandig om bepaalde dingen te doen voordat je gaat slapen. Zo is het verstandig om ‘s avonds niet alle lichten vol aan te zetten. Door alvast wat licht te dempen zal je lichaam melatonine aan gaan maken. Bovendien is het verstandig om ongeveer twee uur voordat je gaat slapen de computer of andere felle schermen uit te zetten. Het felle licht van deze schermen verstoort namelijk de aanmaak van melatonine. Je kunt natuurlijk ook gedurende de dag geleidelijk de helderheid aanpassen zodat het steeds minder helder wordt.

Ideale slaapomgeving creëren

Om te gaan slapen, is het belangrijk dat jouw slaapomgeving optimaal is. Zo is een gemiddelde slaapkamertemperatuur van ongeveer 18 graden ideaal. Zorg ook voor verduisterende gordijnen. Iedere vorm van licht heeft namelijk een nadelig effect op jouw slaap. Ook is het verstandig om je telefoon niet direct naast je boxspring te leggen. Er zijn namelijk verhalen dat de stralingen van je telefoon van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van je slaap. Daarnaast is het ook belang om voldoende comfort te hebben tijdens het slapen. Een boxspring kopen is een verstandige stap hiervoor. Maar ook het hebben van een goed hoofdkussen en het juiste dekbed is belangrijk.

Met bovenstaande tips kun jij rustiger gaan slapen en beter slapen ‘s nachts.

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?