Veelgestelde vragen

Klachten en vragen

Wat is een boxspring?

Wat is een boxspring nou eigenlijk? Boxsprings zijn razend populair maar het is niet voor iedereen duidelijk wat een boxspring bed onderscheidt van een ledikant met een lattenbodem. Maar waarom is een boxspring zo populair en wat is een boxspring bed nou precies? Wie kan dat beter uitleggen dan een expert van Boxspring Gekte? U leest hieronder het antwoord op uw vraag: wat is een boxspring?

Wat is een boxspring precies?

Wat een boxspring precies is, zullen wij u uitleggen. Per onderdeel van het boxspring bed zullen we uitleggen wat de functie is en hoe deze is opgebouwd. Dat weet u direct waar een boxspring uit bestaat. 

De box

Waar bestaat een boxspring uit? Allereerst uit een box. De box kan gezien worden als een bedbodem, vaak met springveren. De bodem is een bak van hout of metaal die bekleed is met hetzelfde materiaal als bijvoorbeeld het hoofdbord. In deze beklede bak zit ook het frame met poten. Wanneer er veren in de bedbodem zitten, dan zijn dit pocket- of bonellveren. Pocketveren zijn afzonderlijk van elkaar verpakt in een soort kleine zakjes. Hierdoor kunnen ze afzonderlijk van elkaar bewegen. Dit verhoogt het ligcomfort. Bonellvering bestaat uit lange spiraaldraden die in verschillende lagen van links naar rechts over de lengte zijn verdeeld. 

Het matras

Op de box ligt een matras, de tweede laag van het boxspring bed. Het matras heeft als belangrijkste functie om het lichaam te ondersteunen. Doorgaans liggen er matrassen met pocketvering op een boxspring. Een matras kan verschillen van afdeklaag, verschillende materialen en verschillende hardheden. Bij het kiezen van een juist matras komen er verschillende factoren aan bod. Wilt u meer weten over welk matras voor een boxspring u moet kiezen? Dat leest u op onze andere pagina.

De topper

Een topper is een extra (top)matras van 5 tot 20 centimeter dik die bovenop het normale matras ligt. Met behulp van een topmatras kunt u zelf het gewenste ligcomfort bepalen. Er zijn ook speciale toppers voor een tweepersoons elektrische boxspring. Deze hebben een split zodat u ook met maar een kant van het bed omhoog kan gaan. 

Het hoofdbord

De meeste boxsprings hebben ook een hoofdbord. De stijl van dit hoofdbord kan de sfeer in uw slaapkamer bepalen. Zo kunt u er voor kiezen om voor een strakkere look te gaan of juist een romantische look. De stof- en kleurkeuze dragen ook bij aan de uitstraling van het bed. 

Waarom een boxspring bed?

Er zijn verschillende redenen waarom u voor een boxspring bed zou moeten gaan. Zo staan boxspring bekend om het hoge slaapcomfort dat zij bieden en de instaphoogte. Dankzij de verschillende lagen waar een boxspring uit bestaat hebben de boxsprings over het algemeen een hogere instaphoogte. Dit zorgt er voor dat u eenvoudiger kan in- en uitstappen. 

Wat is een vaste boxspring?

Er zijn twee verschillende soorten boxspring, de elektrische boxspring en de vlakke of vaste boxspring. Een elektrische boxspring heeft een verstelbare bedbodem. Hierdoor kan het gedeelte onder het hoofd en/of onder de voeten worden bewogen. Hiermee kunt u uw ideale slaappositie bepalen of met veel comfort nog televisie kijken of een box lezen.

Inspiratie op doen voor je slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top