Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Waaruit bestaat een boxspring

Bent u aan het oriënteren voor een boxspring maar vraagt u zich af; ‘Waaruit bestaat een boxspring?’? Boxspring Gekte is een expert op het gebied van boxsprings en kan u hier alles over vertellen. Lees snel hieronder verder en kom erachter waaruit een boxspring bestaat.

De box

Een boxspring bestaat allereerst uit een box. Er zijn twee verschillende soorten boxen; met en zonder veren. De box zonder veren is eigenlijk niks anders dan een houten frame die bekleed is met stof. Van de box met veren zijn twee verschillende versies. Het verschil zit in de gebruikte veren. Er zijn boxen met Bonnellveren en met pocketveren. Wij zullen even uitleggen wat het verschil is. Een box met Bonnellvering wordt ook wel een box met binnenvering genoemd. Dit komt doordat de veren in de box zitten. De veren in de box zijn met elkaar verbonden en hebben een vorm die lijkt op een zandloper. Het staaldraad waarmee de veren met elkaar verbonden zijn, verschilt in dikte. Hoe dikker deze draad is, hoe stugger de box aanvoelt. Omdat de veren met elkaar verbonden zijn, is de box vrij stevig. Boxen met Bonnellvering zijn vaak goedkoper dan boxen met pocketvering.

Bij pocketvering zitten de veren in verschillende zakjes, vandaar ook de naam. Dankzij de zakjes kunnen de veren afzonderlijk van elkaar bewegen, zonder dat ze verstrikt raken. De veren hebben een ronde vorm en zijn soepeler dan de Bonnellvering. de box is vaak nog afgewerkt met een rand van schuimrubber zodat de zakjes op hun plaats blijven.

Het matras

Het volgende onderdeel is het matras. Een matras van een boxspring verschilt niet veel van een matras voor een ander bed. Op een boxspring kunnen alle soorten matrassen. Welk matras op een boxspring het beste is, hangt af van uw voorkeuren en lichaamsbouw.

Hoofd- en voetbord

Een boxspring bestaat vrijwel altijd uit een hoofdbord en in sommige gevallen ook een voetbord. De boxen worden aan dit hoofdbord vastgemaakt zodat de boxen niet uit elkaar kunnen schuiven. In sommige gevallen zit er ook nog een voetbord aan. Hiermee ben je helemaal verzekerd dat de boxen niet van elkaar weg schuiven.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?