Veelgestelde vragen

Bestel-verzendinformatie

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Het percentage boxsprings van verkochte bedden wordt steeds hoger. De populariteit van de boxspring reist de pan uit. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste boxspring kiest die bij jouw situatie past. Lees hieronder waar je op moet letten!

Jouw wensen en behoeftes

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe boxspring, is het verstandig om goed na te denken over jouw wensen en behoeftes. Enkele vragen die je jezelf kunt stellen zijn; lig je alleen of met z’n tweeën? Slaap je graag op een hard of zacht matras? Moet de boxspring andere functionele eisen hebben? Door van te voren goed na te denken over je wensen en behoeftes kan de zoektocht naar een nieuw boxspring bed sneller en efficiënter uitkiezen.

Een boxspring is een aankoop die je niet frequent doet. Er zijn erg veel verschillende soorten en variaties. Het uiterlijk en soort boxspring is natuurlijk belangrijk maar nog belangrijker zijn de ondersteuning van het lichaam en vocht- en temperatuurregulatie die geboden worden.

Ondersteuning van het lichaam

De lichaamsondersteuning van de boxspring en het matras is een belangrijk onderdeel waar je op moet letten bij de aankoop van een boxspring. Deze ondersteuning hangt samen met je lichaamsgewicht en je slaaphouding. Zo biedt een box met pocketvering meer ondersteuning dan een lege box. 

Vocht- en temperatuurregulatie

Goede vocht- en temperatuurregulatie zijn een essentieel onderdeel waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring. Doorgaans zit dit wel goed, dankzij de openstructuur van de box. Het is verstandig om de vloer onder de boxspring vrij te houden. Hierdoor blijft de regulatie het effect houden. 

Waar opletten bij boxspring kopen

Je weet dus nu verschillende factoren waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren waar je op kunt letten, zoals welk matras voor de boxspring en het topmatras. Door hier de juiste te kiezen, verhoog je het ligcomfort en geniet je van een betere slaap.

Inspiratie op doen voor je slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top