Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Hoe lang gaat een boxspring mee

Bij Boxspring Gekte krijgen we vaak de vraag ‘Hoe lang gaat een boxspring mee?’. Mensen zijn hier benieuwd naar omdat ze toch een investering moeten doen en dit mag natuurlijk geen miskoop zijn. De exacte levensduur is van verschillende factoren afhankelijk. Op deze pagina lees je hoe lang een boxspring meegaat, wanneer een matras van boxspring vervangen moet worden en hoe lang het boxspring onderstel meegaat.

De levensduur van een boxspring

Wanneer je een boxspring koopt bij Boxspring Gekte, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. De gemiddelde levensduur van een boxspring is tussen de 20 en 25 jaar. Het is wel verstandig om na vijf jaar kritisch naar jouw boxspring te kijken. Een boxspring, eigenlijk de box en het hoofdbord, kunnen tot 25 jaar mee, maar het matras en de topper niet. Dit is logisch aangezien een mens gemiddeld meer dan drie liter zweet per week dat in de topper en/of het matras trekt. Daarbij wordt het matras gemiddeld zo’n acht uur per nacht verwarmd. Dit in combinatie met het vocht zorgt voor een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Daarbij wordt ook de bekleding van de boxspring minder fris in de loop der jaren. Door jouw boxspring goed te onderhouden gaat jouw boxspring langer mee. De stof van de boxspring kan het beste worden gereinigd met een handstomer. Verkleuring is helaas niet tegen te gaan.

Hoe lang gaat een boxspring onderstel mee

Zoals gezegd gaat het boxspring onderstel tussen de 20 en 25 jaar mee. Mochten er vlekken ontstaan op de box, dan kan dit eenvoudig worden verwijderd met een doek. Daarnaast kan een matrasbeschermer ervoor zorgen dat vuil of vocht minder snel in de bedbodem trekt.

Wanneer matras boxspring vervangen

Hierboven hebben we al besproken dat een onderstel van een boxspring tussen de 20 en 25 jaar meegaat. Maar dit geldt niet voor een matras op een boxspring. Gemiddeld gaat een matras zo’n tien jaar mee, maar dit is wel sterk afhankelijk van het materiaal. Zo zijn er polyether matrassen, deze gaan gemiddeld tussen de vier en zes jaar mee. Maar goede koudschuim matrassen kunnen langer dan tien jaar meegaan en nog steeds de juiste ondersteuning bieden. Regelmatig schoonmaken en het omdraaien van het matras zorgt ervoor dat de levensduur van het matras verlengd.

Naast het gewone matras, is er ook nog het topmatras. De gemiddelde levensduur van een topmatras is ongeveer vijf jaar. Door ook deze regelmatig om te draaien kan je de levensduur verlengen.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?