Veelgestelde vragen

Klachten en vragen

Wat is een goed matras voor boxspring?

Wat is een goed matras voor boxspring? Dat is een vraag die onze boxspring experts geregeld krijgen. Maar het antwoord is helaas niet universeel. Wat een goed soort matras is verschilt per persoon. Wat voor jou een goed matras is, kan voor jouw buurman of zelfs je partner niet een goed matras zijn. Dit hangt van verschillende factoren af. Er zijn verschillende soorten matrassen op het gebied van materiaal en hardheid. Hier lees je meer over op deze pagina. Maar eerst leggen we je uit wat een boxspring matras is, voordat we hier dieper op in gaan.

Wat is een boxspring matras?

Eigenlijk is een boxspring matras niks anders dan een matras voor ieder ander bed. Dit zorgt ervoor dat je het matras na verloop van tijd ook gewoon kunt vervangen voor een ander matras. Het enige verschil wat bij sommige boxspring matrassen te zien is, is dat het matras bekleed is met het materiaal waar de boxen en het hoofdbord ook mee bekleed zijn. 

Soorten boxspring matrassen

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten matrassen. In het geval van materialen van matrassen zijn er zes soorten te onderscheiden. Wil je meer lezen over de verschillende soorten matrassen die er zijn? Die lees je op de pagina over welk matras voor jouw boxspring. Hier lees je uitgebreid meer over de verschillende soorten boxspring matrassen. Matrassen zijn er niet alleen in verschillende soort maar ook in verschillende hardheden. Welk matras je moet hebben, hangt af van het lichaamsgewicht. Als je onder de 85kg weegt, dan kun op elk type matras slapen. Weegt je tussen de 85kg en 100kg, dan kun je het beste gaan voor de stevige varianten en niet voor de soepele matrassen. Weeg je meer dan 100kg? Dan kun je het beste gaan voor matrassen gemaakt van polyether of koudschuim matrassen.

Een goed matras voor boxspring

Een goed matras voor jouw boxspring hangt dus volledig af van jouw lichaam, wensen en behoeftes. Door te kijken naar de eigenschappen van de verschillende materialen waar matrassen van gemaakt zijn, komt je erachter welk soort matras bij je past.

Inspiratie op doen voor je slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top