Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Hoe boxspring uit elkaar halen

Hoe boxspring uit elkaar halen? Dit is makkelijker dan veel mensen denken. Een boxspring bed zit niet op een ingewikkelde manier in elkaar. Hierdoor is het bed ook eenvoudig uit elkaar te halen. Het kan ook zijn dat jouw boxspring kraakt. Het kraken kan verschillende oorzaken hebben die kunnen worden opgelost door jouw boxspring uit elkaar te halen. Waarom jouw boxspring kraakt en hoe je dit kan aanpakken, lees je ook op deze pagina.

Boxspring uit elkaar halen

Om een boxspring uit elkaar te halen, begin je bij het hoofdbord, mocht deze aanwezig zijn. Bij sommige boxsprings zit het hoofdbord vastgeschroefd maar het kan ook zijn dat deze alleen met een schuifmechanisme in elkaar staat. Is het bord vastgeschroefd? Draai dan de schroeven of bouten los. Deze zitten aan de onderkant, zijkant of achterkant. Zodra deze los zijn kan je het hoofdbord van de rest van het bed afschuiven. Hiermee heb je het eerste onderdeel los.

Om de boxspring verder uit elkaar te halen, kan je de matrassen van de boxen af halen. Vervolgens draai je de boxen om zodat de poten zichtbaar en toegankelijk zijn. Schroef vervolgens de poten van de boxspring af. Als je de poten los hebt, is jouw boxspring in principe uit elkaar gehaald. Je kan de boxspring nu eenvoudiger vervoeren.

Waarom kraakt mijn boxspring?

Het kraken van jouw boxspring kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de poten van het bed niet goed gemonteerd of aangedraaid zijn. Ook het ontbreken van vilt onder de poten, wanneer het bed op een harde vloer staat, ervoor zorgen dat het bed kraakt. Heb je een elektrisch verstelbare boxspring? Dan kan het gebeuren dat de bewegende delen geluid maken. Gelukkig zijn voor al deze oorzaken oplossingen die je zelf kunt doen. Door de poten te controleren en eventueel aan te draaien en vilt te plaatsen onder de poten kan het kraken worden verholpen. Spuit de bewegende onderdelen van jouw elektrische boxspring in met siliconenspray om kraken te verhelpen. Na deze oplossingen zou jouw boxspring niet meer moeten kraken.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?