Veelgestelde vragen

Product gebruik

Hoe boxspring uit elkaar halen

Hoe boxspring uit elkaar halen? Dit is makkelijker dan veel mensen denken. Een boxspring bed zit niet op een ingewikkelde manier in elkaar. Hierdoor is het bed ook eenvoudig uit elkaar te halen. Het kan ook zijn dat uw boxspring kraakt. Het kraken kan verschillende oorzaken hebben die kunnen worden opgelost door uw boxspring uit elkaar te halen. Waarom uw boxspring kraakt en hoe u dit kan aanpakken, leest u ook op deze pagina.

Boxspring uit elkaar halen

Om een boxspring uit elkaar te halen, begin je bij het hoofdbord, mocht deze aanwezig zijn. Bij sommige boxsprings zit het hoofdbord vastgeschroefd maar het kan ook zijn dat deze alleen met een schuifmechanisme in elkaar staat. Is het bord vastgeschroefd? Draai dan de schroeven of bouten los. Deze zitten aan de onderkant, zijkant of achterkant. Zodra deze los zijn kunt u het hoofdbord van de rest van het bed afschuiven. Hiermee heeft u het eerste onderdeel los. 

Om de boxspring verder uit elkaar te halen, kunt u de matrassen van de boxen af halen. Vervolgens draait u de boxen om zodat de poten zichtbaar en toegankelijk zijn. Schroef vervolgens de poten van de boxspring af. Als u de poten los heeft, is uw boxspring in principe uit elkaar gehaald. U kunt de boxspring nu eenvoudiger vervoeren.

Waarom kraakt mijn boxspring?

Het kraken van uw boxspring kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de poten van het bed niet goed gemonteerd of aangedraaid zijn. Ook het ontbreken van vilt onder de poten, wanneer het bed op een harde vloer staat, ervoor zorgen dat het bed kraakt. Heeft u een elektrisch verstelbare boxspring? Dan kan het gebeuren dat de bewegende delen geluid maken. Gelukkig zijn voor al deze oorzaken oplossingen die u zelf kunt doen. Door de poten te controleren en eventueel aan te draaien en vilt te plaatsen onder de poten kan het kraken worden verholpen. Spuit de bewegende onderdelen van uw elektrische boxspring in met siliconenspray om kraken te verhelpen. Na deze oplossingen zou uw boxspring niet meer moeten kraken.

Inspiratie op doen voor je slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top