Veelgestelde vragen

Product gebruik

Hoe boxspring opmaken?

Hoe boxspring opmaken? Dat doet u niet heel veel anders dan een normaal bed. Toch hebben we bij Boxspring Gekte wat handige tips voor u zodat u uw boxspring mooi kan opmaken. Hierdoor lijkt het alsof u gaat slapen in een bed zoals dat altijd te zien is in luxe hotels. Boxsprings opmaken biedt ook nog extra bescherming van uw topper of matras. Hoe? Dat leest u op deze pagina, na de opmaaktips.

Boxspring opmaken tips

Gaat u uw boxspring opmaken? Start dan met de topper en doe hier een molton en hoeslaken omheen. Dit is de basis om uw topmatras te beschermen tegen transpiratievocht. Daarnaast zorgt u ook voor een strakke onderlaag. De volgende stap is het dekbed met een dekbedovertrek. Een boxspring van 160, 180 of 200 centimeter breed kunt u het beste opmaken wanneer u dekbed heeft van zo’n 240cm breed. Hiermee hangt het dekbed tussen de 20 en 40 centimeter over het rand. Hierdoor kunt u het bed opmaken zoals in een luxueus hotel. Door ook de kussens mooi op te maken, maakt u het hele plaatje af. 

Bescherming matras en topmatras

Door een hoeslaken en molton te gebruiken, kunt u de levensduur van uw matras en topmatras verlengen. Dit is een zeer belangrijke basis voor wanneer u uw bed gaat opmaken. Het is ook verstandig om uw bed niet direct op te maken wanneer u wakker wordt. Na een nacht slapen is uw bed vaak nog warm en een beetje vochtig. Dit is voor verschillende micro-organismen de ideale omgeving. Daarbij verliest u gemiddeld ook nog eens een à twee liter vocht per nacht. Zeker wanneer u gevoelig bent voor stof en huismijt, is lucht een must. Maar ook zonder deze gevoeligheid is het verstandig om uw bed te luchten met het raam open. Voordat u uw bed opmaakt kunt u gaan aankleden en ontbijten. Voordat u de deur uitgaat kunt u uw geluchte boxspring bed opmaken. 

Inspiratie op doen voor je slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top