Vandaag besteld voor 17:00, vandaag verzonden
30 dagen uitproberen
Gratis verzending vanaf €100,-

Hoe boxspring opmaken?

Hoe boxspring opmaken? Dat doe je niet heel veel anders dan een normaal bed. Toch hebben we bij Boxspring Gekte wat handige tips voor je zodat je jouw boxspring mooi kan opmaken. Hierdoor lijkt het alsof je gaat slapen in een bed zoals dat altijd te zien is in luxe hotels. Boxsprings opmaken biedt ook nog extra bescherming van een topper of matras. Hoe? Dat lees je op deze pagina, na de opmaaktips.

Boxspring opmaken tips

Ga je jouw boxspring opmaken? Start dan met de topper en doe hier een molton en hoeslaken omheen. Dit is de basis om je topmatras te beschermen tegen transpiratievocht. Daarnaast zorg je ook voor een strakke onderlaag. De volgende stap is het dekbed met een dekbedovertrek. Een boxspring van 160, 180 of 200 centimeter breed kunt je het beste opmaken wanneer je een dekbed hebt van zo’n 240cm breed. Hiermee hangt het dekbed tussen de 20 en 40 centimeter over het rand. Hierdoor kunt je het bed opmaken zoals in een luxueus hotel. Door ook de kussens mooi op te maken, maak je het hele plaatje af.

Bescherming matras en topmatras

Door een hoeslaken en molton te gebruiken, kun je de levensduur van jouw matras en topmatras verlengen. Dit is een zeer belangrijke basis voor wanneer je jouw bed gaat opmaken. Het is ook verstandig om je bed niet direct op te maken wanneer je wakker wordt. Na een nacht slapen is je bed vaak nog warm en een beetje vochtig. Dit is voor verschillende micro-organismen de ideale omgeving. Daarbij verlies je gemiddeld ook nog eens een à twee liter vocht per nacht. Zeker wanneer je gevoelig bent voor stof en huismijt, is lucht een must. Maar ook zonder deze gevoeligheid is het verstandig om je bed te luchten met het raam open. Voordat je jouw bed opmaakt kun je gaan aankleden en ontbijten. Voordat je de deur uitgaat kun je jouw geluchte boxspring bed opmaken.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?