Beste hoofdkussen

Product gebruik en informatie

Het beste hoofdkussen is voor iedereen anders. Maar toch is het kopen van het juiste kussen ontzettend belangrijk. Wanneer je een verkeerd kussen hebt, ligt dit niet alleen zeer oncomfortabel, maar zorgt ook nog eens voor een verkeerde houding van je nek en wervelkolom terwijl je ligt te slapen. Je kiest met het beste hoofdkussen niet alleen voor comfort, maar je voorkomt ook hoofd- en nekklachten. Niet alleen persoonlijke voorkeuren bepalen wat voor jou het beste hoofdkussen is, maar ook wat voor soort slaper je bent. Hier lees je er alles over zodat je het juiste hoofdkussen kunt kiezen voor op jouw boxspring.

Verschillende slaaphoudingen

In grote hoofdlijnen zijn er drie verschillende slaaphoudingen: rugslaper, zijslaper en buikslaper. Per soort slaper is er een beste hoofdkussen per type te kiezen. Hieronder lees je meer over het beste soort kussen per type slaper.

Rugslaper

Als je een rugslaper bent, dan kun je het beste gaan voor een dun hoofdkussen met een vaste vorm. Dankzij deze vaste vorm zal je hoofd niet ver naar achteren zakken en houd je voldoende ondersteuning voor je hoofd. Dankzij deze ondersteuning voorkomt je nekklachten door een verkeerde slaaphouding. Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is dus dun en vast.

Zijslaper

Wanneer je vooral op je zij slaapt, dan is het beste hoofdkussen voor jou een dikker en stevig kussen. Deze biedt goede ondersteuning voor je hoofd en de dikte zorgt ervoor dat je hoofd niet te ver kan zakken. Hierdoor blijft je nek voldoende ondersteund en houd je een natuurlijk houding en voorkom je nekklachten.

Buikslaper

Slaap je het liefste op je buik? Dan is een dun en zacht hoofdkussen het beste. Een te dik of te hard kussen kan namelijk een onnatuurlijke houding van je nek veroorzaken. Dankzij een dun kussen wordt je nek zo min mogelijk belast.

Verschillende types hoofdkussens

Nu je weet wat voor jou het beste hoofdkussen is qua dikte en stevigheid is het tijd om te kijken naar de diverse materialen. Dit hangt vooral van jou persoonlijke voorkeur af. Wil je bijvoorbeeld dat het kussen vormbaar, ventilerend of drukverlagend is? Of ga je misschien liever voor materiaal dat natuurlijk is of dat makkelijk gereinigd kan worden? Dit zijn diverse factoren die van invloed zijn op de keuze van het materiaal. Hieronder vind je meer over de diverse kussens.

Donzen kussens

Een donzen kussen is gevuld met dons en veren. Hoe meer dons in het kussen zit, hoe zachter het kussen zal liggen. De verhouding tussen dons en veren bepaald de stevigheid van het kussen. Het grote voordeel van dit type kussen is dat het eenvoudig naar wens te vormen is. Hierdoor kun je zelf bepalen wat het lekkerste ligt. Andere voordelen is dat de dons de warmte goed vasthoudt en daarnaast ook nog goed ventilerend is. Wel is het belangrijk dat het donzen kussen elke dag opnieuw opgeschud wordt. Een donzen kussen is het beste hoofdkussen voor je als je en makkelijk aan te passen kussen wilt welke goed warmte vasthoudt.

Synthetische kussens

Een synthetisch kussen is doorgaans gemaakt van polyester of polyether, welke gevormd zijn in kleine bolletjes. Dit type kussen kan zowel stevig als zacht zijn, dit wordt bepaald door het materiaal en het vulgewicht. Het grootste voordeel van dit type kussen is dat ze anti-allergisch en makkelijk te reinigen zijn. Ook is de vorm van het kussen eenvoudig aan te passen. Het nadeel is dat dit type kussen wel minder vochtregulerend is. Heb je last van allergie├źn? Dan is een synthetische kussen het beste hoofdkussen voor je.

Latex kussens

Een latex kussen is volledig vormvast. De latex wordt namelijk in een bepaalde vorm gegoten tijdens het maken van het kussen. Dit zorgt ervoor dat het kussen ook na verloop van tijd nog altijd zijn vorm houdt. Dankzij deze vaste vorm zorgt het kussen voor een goede ondersteuning. Bovendien zijn de latex kussens anti-allergisch. Het nadeel is wel dat ze minder goed ventileren, daardoor nemen ze nauwelijks vocht op en ze worden doorgaans erg warm. Heb je behoefte aan een anti-allergisch kussen met een goede ondersteuning? Dan is een latex kussen het beste hoofdkussen voor je.

Traagschuim kussens

Traagschuim kussens vormen zich langzaam naar je lichaam, dit is afhankelijk van de druk die er op wordt uitgeoefend. Als je je hoofd van het kussen haalt, zal het schuim de originele vorm weer aannemen. Omdat het kussen naar uw hoofd vormt, zal het goede ondersteuning bieden en ligt het ook nog eens erg comfortabel. Het nadeel is wel dat het wisselen van houding wat lastiger is dan andere hoofdkussens. Bovendien ventileert het materiaal ook niet goed.

Het beste hoofdkussen kopen

Nu je meer weet over de verschillende kussens kan je het beste hoofdkussen kopen voor jouw situatie. Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op en wij staan voor je klaar om de vragen te beantwoorden.

Inspiratie op doen voor uw slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top