Donzen dekbed

Een donzen dekbed is een dekbed dat gevuld is met dons van ganzen of eenden. Dit zorgt ervoor dat het dekbed licht aanvoelt, veel lichter dan een wollen of katoenen dekbed. Vooral voor onrustige slapers is een donzen dekbed een goed keuze. Het kan ook voorkomen dat er niet 100% dons in het dekbed zit maar ook veren. Dankzij veren wordt het dekbed wat steviger. Wil je meer weten over een donzen dekbed voor op boxsprings of het wassen hiervan? Lees dan verder.

Fijne slaaptemperatuur dankzij donzen dekbed

Een donzen dekbed zorgt gedurende het hele jaar voor een aangename slaaptemperatuur. Dit wordt mede veroorzaakt doordat dons een ideaal materiaal is om vocht te reguleren. Dankzij een dekbed van dons kun je daarom genieten van een heerlijk koel slaapklimaat tijdens de warme zomernachten. En juist in de winter zorgt het dekbed voor een aangename temperatuur tuur. Wil je na een van de seizoenen jouw donzen dekbed wassen? Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Donzen dekbed wassen

Omdat je dagelijks onder jouw donzen dekbed ligt is het fijn om het af en toe te wassen. Hiermee voorkom je dat er veel bacteriën zich kunnen nestelen. Om jouw donzen dekbed te wassen heb je niet veel nodig alleen: een wasmachine, droger, tennisballen en wasmiddel. De meeste dekbedden kunnen op 60 graden worden gewassen, maar kijk voor de zekerheid op het label of dit mogelijk is, hiermee voorkomt je beschadiging. Past jouw dekbed niet in jouw wasmachine? Dan kun je hem naar de stomerij brengen. Als de wasmachine klaar is met jouw donzen dekbed wassen dan stop je hem in de droger. Om ervoor te zorgen dat het dons goed verdeeld, dien je er drie tennisballen bij te stoppen. Hiermee wordt het dons door de hele deken geslagen. Vervolgens kun je het donzen dekbed nog over de waslijn hangen zodat deze helemaal goed droogt. 

Inspiratie op doen voor uw slaapkamer?
Volg ons op

Shopping cart

close
Scroll To Top