Geen categorie

Blog foto: Welke topper past het best bij mij

Welke topper past het best bij mij?

Jij bent op zoek naar een nieuw bed met een topper. Maar welke topper ligt nu het lekkerst en past nu het best bij jouw? Er zijn verschillende toppers van verschillende materialen. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder wordt haarfijn uitgelegd welke topper wat voor eigenschappen heeft. Lees dus snel verder!

Verschillende toppers met hun eigenschappen

Als je een topper uit wilt zoeken is het natuurlijk handig om te weten welke eigenschappen een bepaalde topper heeft. Deze kun je vervolgens naast je wensen en eisen zetten. Zo kun je dé perfecte topper voor jezelf uitkiezen. Er zijn meerdere toppers van verschillende materialen. Zo zijn er toppers van koudschuim, traagschuim, latex, gel en polyether. Deze vijf verschillende materialen toppers worden hieronder verder uitgewerkt;

Topper van polyether

Een topper van polyether is de goedkoopste optie. Dat maakt het slaapcomfort dan meteen ook minder. De voordelen van deze toppers zijn dan ook dat ze goedkoop zijn, het is een anti-allergische stof, dit maakt het een goede topper voor een logeerbed en het is goed geschikt voor verstelbare bodems. Er zijn daarnaast echter ook een paar nadelen. De ventilatie, temperatuurregulatie en vochtregulatie is erg slecht. Verder wat comfort betreft is het niet een geweldige topper. Na enige tijd komt er kuilvorming in, het is warmte isolerend waardoor het al snel als té warm wordt ervaren en het biedt geen veerkracht. Daarnaast gaat deze topper meestal niet veel langer dan 3 jaar mee.

Topper van koudschuim

De toppers van koudschuim worden steeds bekender op de markt. Het wordt ook wel gezien als de opvolger van polyether. De naam van deze topper heeft te maken met de manier waarop deze geproduceerd wordt. Het materiaal is in eerste instantie namelijk vloeibaar en wordt in koude vorm mallen gegoten. Dit matras heeft enkele nadelen. Deze toppers kunnen fris en koel aanvoelen wat onaangenaam kan zijn. Verder kan de kwaliteit per topper veel verschillen.

 

De voordelen van deze topper nemen daarentegen wel de overhand. De temperatuurregulatie, vochtregulatie en ventilatie van deze toppers zijn goed. Daarnaast biedt het topdekmatras een goede lichaamsondersteuning, veerkrachtigheid en geen kuilvorming. Voor deze toppers geldt; hoe hoger het soortelijk gewicht van koudschuim, hoe hoger de veerkrachtigheid en duurzaamheid. Ook voor bedden in boten, caravans en campers zijn deze matrassen goed geschikt. Het is hier namelijk vaak vochtig. Deze matrassen zullen niet schimmelen. Verder hebben de matrassen een lange levensduur.

Topper van traagschuim

Deze toppers zijn ook erg populair. Ze worden binnen de markt verschillend benoemd. Je hebt tijdens je zoektocht de namen NASA schuim, Tempur schuim, NASA Visco schuim, memory foam en slowfoam vast wel voorbij zien komen. Deze toppers reageren op warmte en vormen zich naar je lichaam. Hierdoor kan het drukverlagend, zacht en ontspannend aanvoelen. Voor mensen die het snel warm hebben is deze topper dan ook wat minder geschikt. Deze topdekmatrassen bieden een goede ondersteuning waardoor de doorbloeding ook optimaal blijft. Verder ventileert het materiaal slecht en is de temperatuur- en vochtregulatie ook matig. De oorzaak hiervan is een gesloten celstructuur. Het is ook wat lastiger om je om te draaien in deze topdekmatrassen. Dit komt doordat je hierin wegzakt.

Topper van latex

Er zijn twee verschillende soorten latex toppers. Namelijk synthetisch latex en natuurlijk latex. Latex wordt veel gebruikt om matrassen en toppers van te maken. Deze toppers vallen in een dure prijsklasse. Maar hier krijg je zeker wat voor terug! Deze toppers vormen zich naar je lichaam, zijn veerkrachtig, voelen zacht aan, zijn duurzaam en zijn daarnaast ook anti allergisch en antibacterieel. De klimaateigenschappen zijn ook prima wat betreft ventilatie, temperatuur- en vochtregulatie. Een van de enige nadelen van een latex topper is dat het zwaar is. Dit maakt het moeilijk om het te verplaatsen.

 

Als je een topper van latex wilt en dit naar het volgende niveau wilt brengen dan kun je kiezen voor een Talalay® latex topper. Deze topper is wat alles betreft in principe het meest comfortabel. Het enige nadeel is dat het in het begin een geur af kan geven en dat het duur is. Daarnaast is het net als een normale latex topper redelijk zwaar.

Welke topper kies ik nu

Jij weet nu alles van deze diverse toppers! Maar welke topper past nu het beste bij jou? Het antwoord hierop is dat het per persoon verschilt. Iedereen is anders. Dus uiteindelijk hoeft de ene topper niet per se beter te zijn dan de ander. Het gaat om jouw persoonlijke voorkeur. Kies dus aan de hand hiervan snel een bed met een topper naar wens uit. Je zal lekkerder slapen dan ooit tevoren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart

close
Scroll To Top